03 / 05 / 2024

Demet Akkuzu'dan mülakatlarda başarılı olabilmenin ipuçları!

Demet Akkuzu'dan mülakatlarda başarılı olabilmenin ipuçları!

FU Gayrimenkul’un IK Yöneticisi Demet Tansuğ Akkuzu, Kırklareli Üniversitesi ‘TrakyaKAriyer Projesi’ kapsamında gençlerle buluştu. Gençlere FU’nun iş kollarını anlatan Akkuzu, mülakatlarda başarılı olabilmenin ipuçlarını da anlattı.



FU Gayrimenkul’un IK Yöneticisi Demet Tansuğ Akkuzu, Kırklareli Üniversitesi ‘TrakyaKAriyer Projesi’ kapsamında gençlerle bir araya geldi. Gençlere FU’nun iş kollarını anlatan Akkuzu, mülakatlarda başarılı olabilmenin ipuçlarını da paylaştı.


TrakyaKAriyer Projesi kapsamında gerçekleşen atölye çalışmalarında gençlere seslenen Akkuzu, IK yöneticisi olarak bugününe kadarki tecrübelerini gençlerle paylaştı. Bir mülakatın iyi geçmesinin en önemli koşulunun o mülakata hazır olmak olduğunu aktaran Akkuzu, “Mülakata gittiğiniz firma, başvurduğunuz pozisyon ve firmanın genel politikası hakkında ne kadar çok bilgi sahibi iseniz, o mülakata o kadar iyi hazırlanmışsınız demektir. İyi hazırlanarak mülakatı yapan kişiyi etkileyebilir ve firmanın başarısına yapacağınız katkıları açıklayabilirsiniz. Unutmayın ki, genelde sorulmayan ama bütün mülakatların ana teması olan “Neden bu pozisyon için sizi seçelim?” sorusunun cevabını doğru vermek. Bu cevap sizi yüzlerce kişinin önüne geçirebilir. Ayrıca karşılıklı bilgi alışverişini sağlamanın en etkili yöntemi olan etkili performans, olumlu davranış biçimi, ön hazırlık ve basit kurallara uyma ile en karşınızdaki kişiyi etkileyebilirsiniz. Bu kurallar, gerçekleştirilen her mülakat için aynı ve değişmeyen özellikler taşımaktadır” dedi.


Mülakatlarda başarı için ipuçları;


-Dozajında espri yapmaktan çekinmeyin,

- Doğal olun,

- Dürüst olun,

- Gülümseyin,

- Kendinizi tanıyın,

 - Olumlu düşünün, güçlü yönlerinize odaklanın.


Geri Dön