19 / 05 / 2024

igdaşa talip olan firmalar

igdaşa talip olan firmalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özelleştireceği İGDAŞ ile ilgilenenler arasında Rus Gazprom, Japon Marubeni Corp, Aygaz ve STFA ile İsviçreli Partners Group'un ortaklığı olan Enerya yer alıyor

Kanal İstanbul’a talip olan şirket gerçekten ‘Amerikan devi’ mi?

Ekonomi uzmanı Şevket Apuhan, 'ABD'li fon şirketi' Money Maker Management’ın Kanal İstanbul’u finanse etmeye talip olduğu haberlerini yorumladı. Peki Kanal İstanbul’a talip olan şirket gerçekten ‘Amerikan devi’ mi?

Titanic Otelleri, Mardan Palace'a talip oldu!

TİTANİC Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Mardan Palace'a talip olduklarını söyledi...

Güney Koreli E&C Kanal İstanbul'a talip oldu!

Güney Kore merkezli inşaat şirketi SK Engineering & Construction, Türkiye'nin merakla beklediği çılgın proje Kanal İstanbul'a talip oldu...

Rönesans Holding Kanal İstanbul'a talip!

Rönesans Holding ve Rusya Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, İstanbul'a ikinci bir Boğaz getirecek olan Kanal İstanbul ihalesi için çalışma yaptıklarını açıkladı...

Güney Kore, Kanal İstanbul'a talip!

Güney Kore'yi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Başbakanı Lee Nak-Yeon’ın talip olduklarını açıkladığı Kanal İstanbul Projesi'ni konuşacak...

Ali Ağaoğlu'ndan Kuveyt prensesine ilginç cevap!

Ali Ağaoğlu, BBC için Simon Reeve tarafından hazırlanan Türkiye belgeselinde ilginç açıklamalar yaptı. Ağaoğlu, evine talip olan Kuveyt prensesini nasıl reddettiğini anlattı.

Cafer Mahiroğlu, British Home Stores’a talip!

İngiltere’nin en büyük perakende şirketlerinden olan ve iki hafta önce kayyuma devredilen 88 yıllık British Home Stores’a (BHS) bir Türk işadamı talip oldu

2006 yılında Koç ve TÜRSAB, Formula 1 İstanbul Park'a talip!

2005 yılında hizmete açılan İstanbul Park'ın işletmecisi olan Motor Sporları Organizasyon A.Ş.'nin hisselerinin yüzde 96.99'unun, 2006 yılında, satışı için yapılacak ihaleye Koç Holding'in SETUR'u ve TÜRSAB kalmış.

Cushman Wakefield Avm Partners'a talip oldu!

Geçen yıl Alman mfi ile yaptığı işbirliğini sona erdiren Avm Partners’a iki talip çıktı. Bunlardan birisi Cushman & Wakefield, diğeri ise ticari gayrimenkul üzerine finansal ve yatırım yönetimi alanında danışmanlık hizmetleri sunan JLL.

Asthenius Capital, Adabank ve Türkbank'a talip oldu!

TMSF'nin satışa çıkardığı Adabank'a 21 yaşındaki genç finançı Alp Sevimlisoy'un sahibi olduğu Asthenius Capital, yabancı bir bankayla beraber talip oldu.

Aydın Ildız Atlantis Yatırım'a olan borcunu erken ödedi!

Atlantis Yatırım Holding A.Ş tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu 'na yaptığı açıklamada Aydın Ildız'ın Atlantis Yatırım Holding A.Ş'ye olan 1.568.500-TL tutarındaki senet borcunun erken ödendiğini yayınladı.

1959 yılında inşa edilecek olan Harbiye Sitesi'nin maketi!

1959 yılında inşa edilecek olan Harbiye sitesi 64 bin metrekare sahayı kaplayacakmış. Sitede otel, iş hanı, 5 blok apartman ve bin kişilik sinema inşa edilecekmiş.

İGDAŞ'a devler talip!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özelleştireceği İGDAŞ ile ilgilenenler arasında Rus Gazprom, Japon Marubeni Corp, Aygaz ve STFA ile İsviçreli Partners Group'un ortaklığı olan Enerya yer alıyor

igdaşa talip olan firmalar Haberi

igdaşa talip olan firmalar


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hisselerinin tamamı için özelleştirme sürecini kasım ayında yayınlanacak ihale ilanı ile başlatacağı açıklanan İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) ile ilgilenen yatırımcılar arasında çok sayıda yerli ve yabancı şirket yer alıyor.


Konu hakkında bilgi sahibi bankacılık ve sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, İGDAŞ özelleştirmesi ile ilgilenen şirketler arasında Rus Gazprom, ticaret ve enerji altyapı projelerinde faaliyet gösteren Japon Marubeni Corp, Aygaz ve STFA ile İsviçreli Partners Group'un ortaklığı olan Enerya yer alıyor.


Enerya, ihaleyle ilgilendiğini teyit etti, Aygaz karar verecek


Enerya İGDAŞ ihalesi ile ilgilendiğini teyit etti. Aygaz, kararını şartnameyi inceledikten

sonra vereceğini söyledi. Marubeni ve Gazprom yetkililerine ulaşılamadı.


İGDAŞ'ın özelleştirmesi gündeme geldiğinde adı geçen yabancı şirketlerden birisi olan Socar ise satış ile ilgilenmeyeceğini söyledi.


Özelleştirme süreci hakkında bilgi sahibi bir bankacılık kaynağı,...