19 / 05 / 2024

ığdır kuş cenneti

ığdır kuş cenneti

Iğdır'da 258 kuş türüne ev sahipliği yapan Aras Nehri Kuş Cenneti, Kuzey Doğa Derneği ekibi tarafından 200 metre yükseklikten " uçan kamera " ile görüntülendi.

Vatandaşa şok üstüne şok: Ekmeğin gramajı düşürüldü, fiyat zamlandı!

Aydın Kuşadası'nda 220 gram olarak satılan ekmek 200 grama düşürüldü ve fiyatı 3 TL'den 4 TL'ye zamlandı.

Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi kamulaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada, Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazinin kamulaştırılacağını söyledi.

Samsun Kuş Cenneti imara mı açılıyor?

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangının ardından, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, alanın imara açılma riski olduğunu belrtti. 

İzmir Kuş Cenneti'nden otoyol geçeceği iddiaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nde doğal yaşamı ve sit alanlarını olumsuz etkileyecek projeler yapılacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı..

Karadeniz Kuş Cenneti açıldı!

Trabzon'un Araklı İlçesi'ndeki Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tek kuş cenneti olan "Karadeniz Kuş Cenneti" onlarca çeşit kuş türü ile misafirlerini bekliyor.

Samsun Kuş Cenneti’nin Entegre Stratejik Planı hazır!

Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği (SAMKUŞ), Dünya’nın sulak alanlarından Kızılırmak Kuş Cenneti’nin entegre stratejik yönetim planını hazırladı. 5 yıllık plan kapsamında uygulanacak ilkeler de belirlendi.

Burdur Karataş Gölü, kuş cenneti olarak düzenlenecek!

Burdur Karamanlı'da Karataş Gölü'nü bölgenin kuş cenneti yapmak için çalışma başlatıldı. Tamer Yılmaz, Karataş Gölü'nün barındırdığı birçok su kuşu ve memeli türü ile Türkiye'deki ulusal öneme sahip sulak alanlardan biri olduğunu söyledi

Samsun Kuş Cenneti'ne estetik dokunuş!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne giden yollardaki estetiği bozan binaların boyanması, onarılması ve yol güzergahında yapılacak estetik düzenlemeleri görüşmek için deltada bir araya geldi.

Kuş Cenneti projeleri görücüye çıktı!

Samsun’un Bafra ilçesindeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde düzenlenen 'Peyzaj Mimarları Odası Genç Yaz Okulu Projesi'ne katılan öğrencilerin hazırladığı projeler, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi bahçesinde sergilendi.

Türkiye gayrimenkul sektörünün en önemli alt pazarı 'konut' yatırımlarıdır!

TSKB Gayrimenkul genel müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye’deki fırsatlar ve sektörün yabancı yatırımcılar için çekiciliği hakkındaki fikirlerini belirtti. Maya, "Türkiye Gayrimenkul sektörünün en önemli alt pazarı hiç kuşkusuz “konut” yatırımlarıdır." dedi

İzmir Kuş Cenneti'ne 4 bin ağaç dikilecek!

İzmir Kuş Cenneti’ndeki yeşil dokunun güçlendirilmesi için alana 4 bin adet iğde ve ılgın ağacı dikilecek. Bölgenin hayata geçirilecek yeni yatırımlarla çok daha fazla ziyaretçi çekmesi planlanıyor.

Aras Nehri Kuş Cenneti kuraklık tehdidi altında!

Iğdır’da bulunan Aras Nehri Kuş Cenneti şimdilerde çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Aras Nehri Kuş Cenneti'nde 258 kuş türünü kayıt altına alınmış ve 67 binden fazla kuşu halkalayan bir yer.

Aras Nehri Kuş Cenneti, havadan görüntülendi!

Iğdır'da 258 kuş türüne ev sahipliği yapan Aras Nehri Kuş Cenneti, Kuzey Doğa Derneği ekibi tarafından 200 metre yükseklikten " uçan kamera " ile görüntülendi.

ığdır kuş cenneti Haberi

ığdır kuş cenneti

Iğdır'da 258 kuş türüne ev sahipliği yapan Aras Nehri Kuş Cenneti, KuzeyDoğa Derneği ekibi tarafından 200 metre yükseklikten "uçan kamera" yardımıyla görüntülendi. 


Tuzluca ilçesine bağlı Yukarı Çıyrıklı köyü yakınlarında, kahverengi bozkırla çevrili yeşil bir vaha olan Aras Nehri Kuş Cenneti'nin kuşların gözünden çekilen filmi, zorlu coğrafyalardan göç eden kuşların hayatta kalmaları için kritik bir vaha olduğunu gösteriyor.


Yaptıkları bilimsel çalışmalarla bölgede 258 kuş türü kaydeden ve 67 binden fazla kuşu halkalayan KuzeyDoğa Derneği Başkanı ve ABD Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez kullanılan uçan kamera tekniğiyle kuş cennetini havadan çektiklerini söyledi.


Alanı çok iyi bilmelerine rağmen görüntüleri izlerken heyecanlandıklarını ifade eden Şekercioğlu, "Alanı kuşların gözünden en iyi şekilde görebilmek için uçan...