27 / 04 / 2024

Vatandaşa şok üstüne şok: Ekmeğin gramajı düşürüldü, fiyat zamlandı!

Vatandaşa şok üstüne şok: Ekmeğin gramajı düşürüldü, fiyat zamlandı!

Aydın Kuşadası'nda 220 gram olarak satılan ekmek 200 grama düşürüldü ve fiyatı 3 TL'den 4 TL'ye zamlandı.



Artan maliyetler ekmeğe zammı beraberinde getirdi.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 220 gramı 3 TL'den satılan ekmeğin gramajı 200’e düşürüldü ve fiyat da 3 TL'den 4 TL'ye çıkarıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre konuyla ilgili konuşan Kuşadası Fırıncılar Derneği Başkanı Levent Eryılmaz, yapılan zammın yetersiz olduğunu, ekmek fiyatının 5 TL olması gerektiğini savundu.

Eryılmaz; un, elektrik, akaryakıt fiyatlarının 3 kat arttığını ancak ekmek fiyatlarına yalnızca yüzde 30 oranında zam yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

Unun çuvalı 250 TL iken ekmeği 3 TL'den satıyorduk. Bir yıl önce 12 bin TL elektrik faturası ödüyordum şu an 40 bin TL ödüyorum. Mazot 3 kat zamlandı. Girdilerin iki kat zamlandı. Biz ise yüzde 30 zam yapabildik. Ekmek 5 TL olmalı."

Editörün Notu: Bu haber 30 Mayıs 2022, saat 21.28'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 39 kuruş, euro 17 lira 67 kuruş, altının gramı ise 978 lira 27 kuruş değerindedir. 

Temmuz'da asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam mı geliyor? İşte son gelişme...

İşte AK Parti'nin doları düşürmek için uygulayacağı strateji!

İslam Memiş'ten çok önemli ‘altın’ uyarısı: “Ağlarsınız”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön