06 / 07 / 2024

İğneada turistik yerleri

İğneada turistik yerleri

Karadeniz kıyısında yaklaşık 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada, koruma altındaki yedi gölü, /engin doğası, adeta oksijen çadırından farksız havasını ve temizliğini uluslararası temiz deniz ve plaj ödülü Mavi Bayrak ile tescillemek istiyor

Samsun Ayvacık'a arap yatırımcı ilgisi!

Samsun'un Ayvacık ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerleri gezen Suudi Arabistanlı iş adamı Halit Alhivis'in yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Adıyaman'da muhtarlar turistik yerleri gezdi!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 15. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Adıyaman’ a gelen muhtarlar Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezmeyi ihmal etmediler...

Alanya Taş Heykel Sempozyumu'nu Alanya Turistik İşletmeciler Derneği yaptı!

Alanya Taş Heykel Sempozyumu'nu Alanya Turistik İşletmeciler Derneği yaptı. Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 11’inci Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu yapıldı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği toplantı yaptı!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu üyeleri, Burhan Sili başkanlığında toplandı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşüldü. Turizm sektörü için hazırlanan özel bankacılık ürünleri hakkında bilgiler de verdi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği toplantı düzenledi!

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizmle bağlantılı oda ve dernek başkanlarının bir araya geldiği ve turizm sektöründeki problemlerin tartışıldığı ikinci toplantı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) yapıldı.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

Tarihi Odunpazarı Bölgesi Turistik Gelişim Projesi, Proje Ödülü kazandı!

Türkiye Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği, ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Turistik Gelişim Projesi’, Proje Ödülü'nü kazandı.

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

İzmir, İngiltere Turizm Fuarı'nda tanıtıldı!

Londra'da dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı'na İzmir tanıtıldı. Turizm sektörü temsilcilerine şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

İzmir, İngiltere turizm fuarında tanıtıldı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığındaki turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, fuarda, Türkiye standının yanında oluşturulan İzmir standında ziyaretçilere şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

Sümela Manastırı'nın kapalı yerleri de ziyarete açılıyor!

Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turistik mekanlardan olan Trabzon'daki Sümela Manastırı'nın restorasyonunun ihale aşamasına geldiği, restorasyon sonrası kapalı bölümlerinin de ziyarete açılacağı bildirildi.

1957 yılında Sulukule'ye gün doğmuş!

1957 yılında İstanbul Belediyesi'nin aldığı karar gereğince Topkapı ile Edirnekapı arasında bulunan Sulukule, turistik bir mahalle haline getirilecekmiş. Sulukule'de eski İstanbul'u canlandıran eğlence yerleri kurulacakmış.

İsmail Kansız: Sümela Manastırı'nın kapalı yerleri de ziyarete açılacak!

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, "Önümüzdeki aylarda Sümela'nın, kapalı yerleri de dahil olmak üzere restore edilerek ziyarete açılması için ihale gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu

İğneada turistik yerleri Haberi

İğneada turistik yerleri

Karadeniz kıyısında yaklaşık 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada, koruma altındaki yedi gölü, /engin doğası, adeta oksijen çadırından farksız havasını ve temizliğini uluslararası temiz deniz ve plaj ödülü Mavi Bayrak ile tescillemek istiyor. Trakya'nın Karadeniz sahilinde yaklaşık 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada, koruma altındaki yedi gölü. zengin doğası, adeta oksijen çadırından farksız havası ve temizliğini uluslararası temiz deniz ve plaj ödülü Mavi Bayrak ile tescillemek istiyor. 

Analiz sonucuna göre, deniz suyu A kalite çıkan tğneada'nın, Türkiye'nin en temiz sahilleri arasında yer aldığı belirtiliyor. 

 "Tatil cenneti" olarak nitelendirilen 2 bin nüfuslu İğneada, her yıl yaklaşık 400 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. 

Doğası, kumu, deniz suyunun kalitesi ile Avrupa'nın en büyük üçüncü longozlarma sahip İğneada, plaj iv la da dikkati çekmeyi hedefliyor. 

"İğneada,...