18 / 05 / 2024

ihale kanunu 2018

ihale kanunu 2018

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, son iki yılda 55 milyar liralık kamu ihalesi yapıldığını, bu sayede piyasada çok büyük hareket olduğunu açıkladı. 

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

Kamu İhale Kanunu'nda ne değişiyor?

Devlet, kamuoyundan gelen tepkilere karşın bugüne kadar 191 kez değişikliğe gittiği Kamu İhale Kanunu’nu bu sefer sil baştan değiştirme kararı aldı.

Kamu İhale Kanunu revize ediliyor!

TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat sektöründe ihale veya davetle kazanılan işlerle ve 4734 sayılı Kanunun 21/b maddesiyle ilgili açıklamalar yaptı ve yeniden revize etme çalışmasını başlatıldığına dikkat çekti.

İcra İflas Kanunu’nda ne değişiyor?

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

Emlakçılık kanunu çıktı mı?

Taşınmaz ticareti ile ilgili 2018 yılından bu yana bir dizi düzenleme yapıldı. Peki emlakçılık kanunu çıktı mı? Yeni düzenleme neler getirdi? İşte tüm merak edilenler...

Kamu İhale Kanunu sil baştan değişiyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Kamu İhale Kanunu'nu ve değişikliklerini kaleme aldı. 

İnşaat sektöründe teminat mektubu limitleri düzenlenmeli!

Kamu ihale Kanunu hükümlerine göre inşaat firmaları herhangi bir ihaleye girebilmek için öncelikli olarak ihaleye girecekleri idareye girecekleri ihalenin yapım bedelinin yüzde 3’ünün karşılığı olmak üzere geçici teminat mektubu vermekle yükümlü. Peki yeni bir düzenleme yapılacak mı?

Kamu İhale Kanunu'nun 21/b maddesine göre yapılan ihaleler mecliste!

1 Ocak 2003 tarihinden bu yana Bakanlığın ve bağlı kuruluşlarının Kamu İhale Kanunu'nun 21/b maddesine göre yapmış olduğu ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antep Valiliği Konutu için 4 ayrı ihale yapıldı!

Yapımına 2018'de başlanan yüzme havuzlu Antep Valiliği Konutu için dört ayrı ihale gerçekleştirilerek yaklaşık 7 milyon 300 bin TL harcama yapıldı. Son harcama, yüzme havuzuna katlanır cam sistemi kurulması için oldu.

Müzeyyen Şevkin'den Kamu İhale Kanunu açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ‘Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Teklifi'ne ilişkin konuşma yaptı. Şevkin, Kamu İhale Kanunu'na da değindi ve millet bahçelerinin havaalanının, köprülerin alt geçitlerin afet kapsamında tutulduğunu belirtti...

Akmerkez GYO 2018'de 94 milyon TL net dönem karı elde etti!

Akmerkez GYO, Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği'ne göre 88 milyon 649 bin 656 TL, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre 94 milyon 083 bin 413 TL 2018'de net dönem karı elde etti.     

Akfen GYO 2018 gelir tablosu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Vergi Usul Kanunu'na göre düzenlenmiş 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2018 dönemine ait gelir tablosunu yayınladı...

İmar Kanunu değişikliği 2018!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında İmar Kanunu'nda düzenleme yapıldı. İşte kanunda yapılan düzenlemeler...

ihale kanunu 2018 Haberi

ihale kanunu 2018

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, sektör hakkında açıklamalar yaptı. Son 2 yılda 55 milyar liralık kamu ihalesi yapıldığını vurgulayarak şunları söyledi;

“Ancak bu ihalelere rağmen piyasanın çok fazla alacağı birikti” dedi. 2018 bütçesinin rahat görünmemesinin alacakları tahsil süresinde uzama ihtimali yarattığına dikkat çeken Yenigün, birikmelerin önüne geçmek ve ihalelerin sağlıklı yapılıp projelerin bitirilebilmesi için sağlıklı bir ihale kanununa ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yenigün, “İhalelerde ödenek belirlenmeli ve bir ödeme takvimi oluşturulmalı. O zaman insanlar neye teklif vereceklerini bilirler ve doğru insanlar teklif verir. Aksi halde doğru olmayan insanlardan teklif gidiyor. Öyle olunca da işlerin sağlığı ve güvenliği tehlikeye giriyor” dedi.

İhale kanunu için 2 yıldır çalışıyoruz
Mithat Yenigün, iki yıldır ihale kanunu üzerinde çalıştıklarını...