29 / 04 / 2024

ihalesiz bina fiyatları

ihalesiz bina fiyatları

SGK'nın kentli iştiraki olan Emek İnşaat'a yaptırdığı binalar, açık ihale usulü yapılan binalara göre yüzde 25 ile 50 oranında daha pahalıya mal oldu.

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

Üsküdar Belediyesi, bina ve arsa satıyor! Fiyatı gören inanamadı! İhalesi 13 Nisan'da!

Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Ahmediye ve Altunizade mahallelerinde yer alan bina ve arsayı satıyor. Peki Üsküdar'daki bina ile arsanın fiyatları ne kadar? 

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

‘Asrın felaketi’ denilen büyük depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde riskli yapılar için gündeme gelen güçlendirmeyle ilgili fiyatlar açıklandı. Peki binasına güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlar daire başına kaç para ödeyecek? İşte o rakam…

Yeni konutlarda fiyatlar artacak mı?

Bina İnşaat Malzeme Endeksi TÜİK'e göre haziranda yüzde 53,9 yükselirken, İNDER'in mayıs ayındaki malzeme fiyatları endeksinde ortalama yükseliş yüzde 113 olarak kaydedildi. Sektör temsilcileri artan malzeme fiyatlarının yeni projelerdeki konut fiyatlarına yansıtılacağına dikkat çekti. 

Adana'da sarmaşık kaplı binada daire fiyatları 1 milyon TL'yi aştı!

Bu binayı gören durup bir daha bakıyor. Adana'da sarmaşıklarla kaplı bina herkesin ilgisini çekiyor. 10 katlı binada konut fiyatları 1 milyon TL'yi aştı...

Bu ilçede arsa fiyatları İstanbul Boğazı ile yarışıyor!

Rize Çayeli'de, 300 metrekarelik arsa ve üzerindeki 2 katlı bina, belediye tarafından 5,5 milyon TL'ye satılıyor. Arsa ve binaya biçilen değerin İstanbul Boğazı'ndaki yalı fiyatlarıyla denk olduğu söyleniyor...

Deprem 'ev fiyatları'nı vurdu! Sektör hareketlendi!

Depremden bu yana konut piyasasında yaşanan hareketlilik ev fiyatlarına yansıdı. Öyle ki ev ilanlarına; “boğaz manzaralı”, “toplu taşımaya yakın” gibi özelliklere eylül ayı sonrasında “depreme dayanıklı ev”, “yeni bina” gibi ifadeler eklendi.

Deprem sonrası ev fiyatları değişti!

İstanbul'da yaşanan depremin ardından yeni evlerin kira fiyatları yükseldi. Ev ilanlarında özellikle 'depreme dayanıklı ev’, ’yeni bina’, ’deprem yönetmeliğine uygun ev’ler öne çıktı.

Nidapark Küçükyalı cadde dükkan fiyatları!

Nidapark Küçükyalı'da cadde dükkanlar açık artırmaya girmeden ihalesiz olarak satılacak. Peki Nidapark Küçükyalı cadde dükkan fiyatları ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..

Brooklyn Life Fikirtepe daire fiyatları ne kadar?

L şeklinde tek bir bina olarak tasarlanan Brooklyn Life projesi Anadolu Yakası'nda Kadıköy'e bağlı Fikirtepe'de konumlandırılıyor. Peki Brooklyn Life Fikirtepe daire fiyatları ne kadar?

Afyonkarahisar'da konut fiyatları neden arttı!

Bizim Emlak Sahibi Muhsin Gedikkaya, "Şehir merkezide bina katları az verildiği için fiyatlar oldukça yüksekten tutuluyor. Belediye tarafından 5 kata izin veriliyor. Konut yapılacağı temel dört dörtlük olsa 2 kat daha fazla yapılabilse o zaman konut fiyatları biraz daha aşağılara düşebilir.'' dedi.

Hep İstanbul Esenyurt satış fiyatları!

TEM ve E-5 bağlantı yollarının kesişiminde yükselen proje 14 sıra bina ünitesi şeklinde yükseliyor. Hep İstanbul Esenyurt satış fiyatları 267 bin TL' den başlangıç gösteriyor.

ihalesiz bina fiyatları Haberi

ihalesiz bina fiyatları

SGK'nın kendi iştiraki olan Emek İnşaat'a yaptırdığı binalar, açık ihale usulü yapılan binalara göre yüzde 25 ile 50 oranında daha pahalıya mal oldu. Sayıştay'ın 1 Ekim'de yayınlanan 2014 yılı denetim raporlan, SGK'daki ihale suiistimalini gözler önüne serdi. Aynı tip, aynı metrekareye sahip 8 binayı kıyaslayan Sayıştay denetçileri, büyük çarpıklığı ortaya çıkardı. SGK'nın kendi iştirakine yaptırdığı 813 metrekare alana sahip Konya Cihanbeyli Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü için 1 milyon 561 bin 290 bin TL ödendi. Açık ihale usulüyle yaptırılan yine 813 metrekare Kayseri Yahyalı SGM içinse 1 milyon 47 bin 697 TL ödendi. Buna göre aynı metrekareye sahip iki bina arasındaki maliyet farkı 513 bin TL oldu. İki ihale arasında yaklaşık yüzde 50'ye varan maliyet farkı görülüyor. Sayıştay, Emek İnşaat'a...