27 / 04 / 2024

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

‘Asrın felaketi’ denilen büyük depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde riskli yapılar için gündeme gelen güçlendirmeyle ilgili fiyatlar açıklandı. Peki binasına güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlar daire başına kaç para ödeyecek? İşte o rakam…



Türkiye’yi vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler özellikle depreme dayanıksız binalara çevrildi. Bu yapıların depremde yıkılmaması için alternatif olarak düşünülen güçlendirme ise bugünlerde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Dolayısıyla vatandaşlar da güçlendirme fiyatlarını merak edip araştırıyor. Peki güçlendirme fiyatları ne kadar?

 

Depremin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış yaşanırken, Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, güçlendirmenin daire başına maliyetini duyurdu.

Türkiye’de 11 ili vuran büyük deprem felaketinin ardından binlerce kişi yaşadığı binanın dayanıklılığını araştırmaya başladı. Bu nedenle belediyelere bina inceleme başvurularında adeta patlama yaşanırken, vatandaşların önemli bir kısmı da binalarını olası bir depreme karşı güçlendirmek için arayışlara başladı.

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, hem güçlendirme maliyetlerini açıkladı hem de vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Konuyla ilgili Haber Global’e konuşan Türkkan, Türkiye genelindeki toplam yapı stoğunun yüzde 75’inin risk altında olduğunu hatırlatarak, 8 ila 10 milyon arasındaki risk taşıyan binaların yüzde 60 - 70’inin güçlendirme ile çok rahat kurtulabileceğini belirtti.


Geri Dön