10 / 05 / 2024

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

‘Asrın felaketi’ denilen büyük depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde riskli yapılar için gündeme gelen güçlendirmeyle ilgili fiyatlar açıklandı. Peki binasına güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlar daire başına kaç para ödeyecek? İşte o rakam…



DAİRE BAŞI ORTALAMA 250 BİN TL

Konuşmasında, merak edilen o soruya da yanıt veren Türkkan, bina güçlendirme maliyetinin daire başına 250 TL civarında olduğunu bildirerek, *Fakat vatandaş bu çalışma yapıldıktan sonra insanlar genellikle doğramalarını, yerdeki parkesini değiştirmek istiyor. Bu da daire başı 100-150 bin liralık ek maliyet demek. Ancak bu işlem sonunda insanlar sağ salim dışarı çıkabilir. Bina belki hasar görür ama insanlar sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilir” diye konuştu.

 

Açıklamalarında karbonfiber tekniği ile ilgili bilgiler de veren Türkkan, “Bu, bir kumaş şeklinde kolonun etrafına sarılarak epoksi ile yapıştırılarak kullanılan bir malzeme. Ancak demirden on kat daha güçlü. Dolayısıyla bununla sardığınızda, deprem sırasında bu kolonun parçalanmasını veya bundan dolayı çökmesini engellemek mümkün” ifadelerini kullandı.


Geri Dön