05 / 05 / 2024

ihracat destek

ihracat destek

İhracatta sürdürülebilir bir artış sağlamak için, 4 milyon TL'ye kadar destek verilecek! İhracatçı firmalar için piyasaya giriş evrakları, ruhsatlandırma ve tescil işlemleri ile ilgili masraflar şirket başına yıllık yüzde 50 oranında ve 4 milyon TL'ye kadar karşılanacak.

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı destekleri kapsamına alındı!

Hizmet ihracatının yükseltilmesi için kapsamlı bir "hizmet ihracatı destek program paketi" hazırlandı ve desteklerden faydalanacak sektör sayısı artırıldı. Aynı zamanda yeni destek unsurları da tanımlandı.

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL'lik destek paketi devreye girecek!

Şirketlere destek vermek amacıyla açıklanan yeni ekonomi modelinde  üretim, ihracat ve yatırım yapan firmalara KGF ile 60 milyar TL değerinde destek sağlanacaktı. Peki destek paketi ne zaman devreye girecek?

2020'de 2,48 milyar lira destek ödemesi yapıldı!

Ticaret Bakanı Pekcan, "2020'de ihracatçıya 1,9 milyar lira, hizmetler sektörü ihracatına 588,3 milyon lira, toplamda 2,48 milyar lira destek ödemesi yapıldı." dedi.

Başbakan Yıldırım'dan KOBİ ve esnafa destek çağrısı!

Başbakan Yıldırım, banka yöneticileriyle yaptığı toplantıda, "Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ'ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun." dedi.

Türkiye Varlık Fonu'nda hedef 200 milyar dolar!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracat destek ve teşvik paketini önümüzdeki günlerde kamuoyunda paylaşacaklarını belirterek, kurulacak olan varlık fonunda ise hedeflerinin 200 milyar dolar civarında büyüklüklere ulaşmak olduğunu belirtti.

İhracatçılara 31 milyar dolarlık destek!

Akra Barut Oteli' nde düzenlenen toplantıda konuşan TÜRK Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, bankanın 2014 yılında ihracatçılara verdiği desteğin 31 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Hayrettin Kaplan: İhracatçıya 34 milyar dolarlık destek sağlayacağız!

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Eximbank'ın sağladığı toplam destek tutarını üç yıllık dönemde 3 kattan fazla artırarak 2013 yılsonu itibarıyla 28,1 milyar dolara yükselttiğini belirtti...

İhracatçılara Merkez Bankası'ndan destek!

Merkez Bankası ( TCMB ) ihracat ve reeskont kredileri limitinin yüzde 25 artırıldığını dört aydan uzun vadeli kredilerin ihracatçıya maliyetinin 20 baz puan azaltıldığını açıkladı.

Silverline, Turquality Destek Programı'na dahil oldu!

Türkiye'nin ihracatta ilk 500 firması arasında yerini alan ve bugün 5 kıtada 60 ülkeye ihracat gerçekleştiren Silverline Ankastre, global ligde yükselme hedefine önemli katkı sağlayacak Turquality Destek Programı'na dahil oldu...

Unesco'nun destek verdiği şehir projesi; Auroville!

Unesco'nun da destek verdiği Auroville bugün, Güney Hindistan’ın Pondicherry kentinin 12 kilometre kuzeyinde, 35 farklı milletten, 2 000 sakiniyle, ekolojik-spiritüel bir şehir

ihracat destek Haberi

ihracat destek

İhracatta sürdürülebilir bir artış sağlamak için, ihracatçıları hazırlamak ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde etmek için Fiyat İstikrar Fonu'ndan (DFİF) yapılacak ihracat destekleri belirlendi. İhracatçı firmalar için piyasaya giriş evrakları, ruhsatlandırma ve tescil işlemleri ile ilgili masraflar şirket başına yıllık yüzde 50 oranında ve 4 milyon TL'ye kadar karşılanacak.

Cumhurbaşkanlığının "İhracat Destekleri Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile ihracatçı firmalar için piyasaya giriş evrakları, ruhsatlandırma ve tescil işlemleri ile ilgili masraflar şirket başına yıllık yüzde 50 oranında ve 4 milyon TL'ye kadar karşılanacak.

Karar; Firmaları ihracata hazırlamak ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde etmek, tasarımlarını ve kurumsal kapasitelerini inşa etme maliyetleri, ürünlerinin yurt...