29 / 04 / 2024

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.



Ekonomik sıkıntılar nedeniyle yatırım yapmakta ve uygun şartlarda kredi bulmakta zorlanan ihracatçı ve reel sektörün imdadına bakanlık yetişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hazine destekli kredi garanti sistemi kapsamında hayata geçirilecek yeni destek paketine ilişkin açıklamalar yaptı. Yeni ekonomi programı kapsamında seçici kredi uygulamalarının önemine vurgu yapan Şimşek, bu yolla üretim ve ihracatı artırmayı amaçladıklarını belirterek, ihracatın ülke ekonomisi için önemine dikkat çekti.

Dunya.com’da yer alan habere göre bugüne kadar hazine destekli kredi garanti sistemiyle değişik sektörlerde faaliyet gösteren ve teminat yetersizliği yaşayan pek çok ticari işletmeye finansmana erişim imkanı verildiğini belirten Şimşek, "Yaşanan güncel ekonomik gelişmeler kapsamında, sektörel ihtiyaçlar dikkate alınarak yatırım, ihracat, sürdürülebilirlik yatırımları ve dijital dönüşüm odaklı yeni destek paketleri ile ilgili çalışmalarımız tamamlanma aşamasına gelmiştir" ifadesini kullandı.

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

UZUN VADE İMKANI SAĞLANIYOR

Uygulamaya girecek olan destek paketlerinin, bankacılık sistemindeki mevcut makro ihtiyati çerçeve içerisinde kalınarak, piyasa koşulları ile bankacılık ilke ve prensiplerine uygun olarak kullandırılacağını belirten Şimşek, şöyle konuştu: "İhracatçı ve reel sektörümüzün her zaman yanındayız ve destek vermeye devam ediyoruz. Yeni destek paketimizle firmalarımızı 25 milyar liralık garantiye karşılık olarak 30 milyar liralık kredi imkanından yararlandıracağız. Yeni destek paketleriyle teminat yetersizliği yaşayan firmaların finansmana erişim imkanlarını kolaylaştırmak istedik. İlgili kredi imkanının kredi garanti kurumları aracılığıyla sağlanması amaçlanıyor. Paketlerde genel itibarıyla işletme kredileri için 24 aya kadar, yatırım kredileri içinse 120 aya kadar vade imkanı sunulacak."

Bakan Şimşek, tahsis edilen kefalet limitleri belirlenirken yeni paketlerle benzer amaçlı olan diğer paketlerin kullanılmayan limitlerinin buraya aktarılmasını düşündüklerine dikkat çekerek, "Bakanlığımız ile Kredi Garanti Fonu AŞ, İhracatı Geliştirme AŞ ve Katılım Finans Kefalet AŞ arasındaki protokol çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yeni destek paketleri kapsamındaki kullanımlara başlanacak" diye konuştu.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön