05 / 05 / 2024

ihracat ve reeskont kredileri limiti

ihracat ve reeskont kredileri limiti

Merkez Bankası ( TCMB ) ihracat ve reeskont kredileri limitinin yüzde 25 artırıldığını dört aydan uzun vadeli kredilerin ihracatçıya maliyetinin 20 baz puan azaltıldığını açıkladı.

Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş: İstihdam, ihracat ve siparişte beklentiler kötümser!

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) temmuzda 1,4 puan düşerek 106,8'e geriledi. Reel sektör gelecek üç ayda maliyetlerin artacağını düşünürken, ihracat, istihdam ve sipariş miktarı için iyimser değil.

Ymn Group İnşaat Malzemeleri İhracat Ve İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Ymn Group İnşaat Malzemeleri İhracat Ve İthalat Limited Şirketi Bayrampaşa’da  1 milyon TL sermaye bedeli ile Hikmet Yaman tarafından kuruldu.

Getex Kapı Pencere Aksesuarları Tekstil Gıda İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Getex Kapı Pencere Aksesuarları Tekstil Gıda İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ve Tic. Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  2 milyon TL sermaye bedeli ile A Abderrahmane C. Djouamaa ve Mohamed Bomace Samake kuruldu.

Ogarite Turizm Hizmetleri Emlak İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Ogarite Turizm Hizmetleri Emlak İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi 500 bin TL sermaye bedeli ile Tahir Salamah tarafından açıldı.

Good Way Makina İthalat İhracat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Good Way Makina İthalat İhracat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 1 milyon 300 bin TL sermaye bedeli ile Nabıl Guechtal ve Wıdad Leneguer tarafından kuruldu.

Fatisa İnşaat Otomotiv İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fatisa İnşaat Otomotiv İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Pehlivan tarafından kuruldu.

Dadi Universal İnternet İthalat İhracat Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dadi Universal İnternet İthalat İhracat Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Fatih’te   120 bin TL sermaye bedeli ile Abdelghanı Dahmoun ve Merıem Kebaılı  tarafından kuruldu.

İlyane Group İletişim İthalat İhracat Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İlyane Group İletişim İthalat İhracat Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Fatih’te 120 bin TL sermaye bedeli ile Majda Bousba ve Mohamed Amıne Zahra tarafından kuruldu.

Aram Group Gayrimenkul Turizm Gıda İthalat İhracat Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Aram Group Gayrimenkul Turizm Gıda İthalat İhracat Ve Ticaret Limited  Şirketi Avcılar’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Neamah K.Jawad Jawad, Zınah Tareq H. Al-Mahdawı tarafından kuruldu.

Cts Tour Travel Turizm İnşaat İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cts Tour Travel Turizm İnşaat İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 250  bin TL sermaye bedeli ile Cihan Mermertaş tarafından kuruldu.

Al Cuma Hafriyat Taşımacılık İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Cuma Hafriyat Taşımacılık İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi  Başakşehir’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Almousa tarafından kuruldu.

Antrasit Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Antrasit Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Ve Ticaret Limited  Şirketi Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Kurtuluş tarafından kuruldu.

Bastak Group For Projects Gayrimenkul Emlak İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bastak Group For Projects Gayrimenkul Emlak İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  150 bin TL sermaye bedeli ile Farza Amır Majerı tarafından kuruldu.

ihracat ve reeskont kredileri limiti Haberi

ihracat ve reeskont kredileri limiti


Merkez Bankası (TCMB) ihracat ve reeskont kredileri limitinin yüzde 25 artırıldığını dört aydan uzun vadeli kredilerin ihracatçıya maliyetinin 20 baz puan azaltıldığını açıkladı.


Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada ihracat reeskont kredisi yoluyla TCMB rezervlerine sağlanan katkının 2014 yılında 13 milyar dolara ulaşması bekleniyor. TCMB tutarın limit artışı, maliyet avantajı ve sağlanan diğer kolaylıklar sayesinde rezervlere bu yolla sağlanacak katkının 2015 yılında daha yüksek olması bekleniyor.


TCMB açıklamasının maddeleri ise şöyle:


* TCMB tarafından ihracatçılara kullandırılmakta olan ihracat reeskont kredilerinin limiti 12 milyar dolardan 15 milyar dolara yükseltilmiş ve bu tutarın 14 milyar dolarlık bölümü Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank), 1 milyar dolarlık bölümü ise ticari bankalara tahsis edilmiştir.


* Toplam kredi limitindeki artışa bağlı olarak firma bazında kredi limitleri; dış ticaret sermaye...