14 / 05 / 2024

İhtisas komisyonları

İhtisas komisyonları

Belediye ihtisas komisyonu nedir? İhtisas komisyonunun görev ve yetkileri nelerdir? İşte İhtisas komisyonları ile ilgili yasal düzenlemelere 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Büyükşehir Belediyesi Kanunu!

10 Temmuz 2004 yılında kabul edilen 5216 Kanun No'lu Büyükşehir Belediyesi Kanunu taam metni için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Bankaların aldıkları ücret ve komisyonlar yeniden düzenlendi!

BDDK ve TCMB, işlem maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla finansal tüketicilerden ve ticari müşterilerden bankaların alabileceği ücret ve komisyonları yeniden düzenledi.

Ev alacaklar dikkat! Emlak komisyonlarına düzenleme geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı emlakçıların alacağı komisyonların düşeceğini ve emlak komisyonlarına yeni düzenlemelerin getirileceğini açıkladı. 

Mimari estetik komisyonları yönetmeliği!

Şehrin yöresel mimarisine ilişkin tespitleri yapan komisyon mimari estetik komisyonu oluyor. Peki, komisyon nasıl kurulur ve görevleri nelerdir? İşte mimari estetik komisyonları yönetmeliği..

Tekirdağ Büyükşehir Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Ypılan toplantıda Encümen Üyeliklerine ve İhtisas Komisyonlarına seçimler yapıldı.

Site yönetimlerinde kurullar ve komisyonlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' site yönetimlerinde kurullar ve komisyonlar ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

İBB Meclisi’nde İhtisas Komisyonları belirlendi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; Meclis 1. Başkan Vekili, 2. Başkan Vekili, Katip, Encümen Üyeleri ile İhtisas Komisyonları'nın seçimi gerçekleştirildi. İşte seçilen komisyon üyeleri...

Halis Ender Çulhacı Adana İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı oldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı İhtisas Komisyonları belli oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanlığına Halis Ender Çulhacı seçildi.

Bolu Belediye meclisi ihtisas komisyonları üyeleri belirlendi!

Bolu Belediye meclisinin toplantısının Nisan ayı birinci oturumunda ihtisas komisyonları üyeleri belirlendi. İlk olarak gizli oylama ile encümen üyeliği seçimi yapıldı. Sonra oturumda İhtisas komisyonu üyelikleri seçimlerine geçildi.

Yenişehir Belediyesi komisyon üyeleri belirlendi!

Belediye Başkanı Süleyman Çelik başkanlığında gerçekleşen Yenişehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında, belediyeye ait 2015 - 2016 yılı İhtisas Komisyonları'nda görev alacak üyeler belirlendi.

Ziraat Bankası kredi masrafını geri ödüyor

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, mahkemelerde kaybettikleri kredi masraf ve komisyonlarını, bürokrasiyi azaltmak için talep edenlere doğrudan verdiklerini söyledi. İşte Genel Müdür Aydın'ın açıklamaları...

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleşti!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yerine Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın başkanlık ettiği meclis toplantısında Karadeniz ve Hızırbey Vergi Dairelerine Gayrimenkul satış komisyonlarına üye seçimi yapıldı.

Edremit Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı yapıldı!

Edremit Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. Toplantıda toplam 31 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Edremit'te Gıda İhtisas OSB için İmar Planları'nın başlatılmasına karar verildi.

İhtisas komisyonları Haberi

İhtisas komisyonları

İhtisas komisyonu nedir?

İhtisas komisyonları ile ilgili yasal düzenlemelere 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanuna göre belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabiliyor. 


Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis kararında belirtiliyor.


İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulur. İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde plân ve bütçe ile imar komisyonlarının kurulması zorunludur.


Meclis toplantısını müteakip imar komisyonu en fazla on iş günü, diğer komisyonlar ise beş iş günü içinde kendilerine havale edilen işleri sonuçlandırır. Komisyonlar kendilerine havale edilen işlerle ilgili raporlarını bu sürenin sonunda meclise sunmadıkları takdirde, konu meclis başkanı tarafından doğrudan...