28 / 04 / 2024

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.



İzmir Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi.

Yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı Konak Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti.

Son olarak Etüd Proje Müdürlüğü tarafından tasarlanan Gürçeşme 1. Etap plan revizyonu meclis gündemine alındı.

Mehtap ve İsmet Paşa Mahalleleri ile, Küçükada, Lale ve Ferahlı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Kasım ayı olağan meclis toplantısında masaya yatırılmıştı.

Yaklaşık 25 bin kişinin ikamet ettiği bölgenin imar planlarına İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay aldı. 

Komisyon raporu 1 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek meclis toplantısında meclis üyelerinin onayına sunulacak. Raporun meclisten de geçmesi bekleniyor.

Gündem maddesi şu şekilde:

Ede'de Sonsöz'ün haberine göre, Konak İlçe sınırları içinde Mehtap ve İsmet Paşa Mahalleleri ile, Küçükada, Lale ve Ferahlı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonunun oybirliği ile uygun bulunduğuna dair İmar Kentsel Dönüşüm Komisyonu raporu oldu.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak ın silüeti değişecek!

BAŞKAN BATUR: ŞEHİR MODERN SİLUET KAZANACAK

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bu bölgenin planlanması ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Batur, “Beştepeler’den sonra Yenişehir’den Mersinli’ye uzanan ters L şeklindeki bölgemiz ve Gürçeşme bölgesinin planları var, şu anda ikisinin de üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili anayasayı bir buçuk sene içinde tamamladıklarını anımsatan Batur, Önümüzdeki 6 ayda tüm bölgelerimizin planlarını bitireceğiz. Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge kalmayacak. Yeşildere ve Beştepeler projelerinin uygulanması ile uçaktan bakarken ya da Yeşildere yolundan geçerken gördüğünüz görüntü değişecek, şehir modern bir siluet kazanacak" ifadelerini kullanmıştı.

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

İzmir'de imarlı 10 arsa satılacak! İhalesi 8 Aralık'ta!

Gökçeada'da satılık arsa fırsatı! İhalesi 13 Aralık'ta!


Geri Dön