27 / 04 / 2024

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...



Kocaeli Gebze’de 5 yıl önce start verilen metro inşaatı henüz tamamlanamadı. 2018 yılında başlayan metro inşaatı seçim vaadi olarak açıklanmıştı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimler öncesinde durak noktalarına tabelalar yerleştirilmiş, seçim sonrasında ise kaldırılmıştı. 

2022 yılında Ak Parti Gebze İlçe Başkanlığı yerel yönetimler toplantısında  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükaakın açıklamalarda bulunmuş ve 2023 yılının başında metronun bir kısmının işletmeye alınacağını belirtmişti. 

Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ysa, katıldığı bir programda Gebze metrosunun test sürüşlerine 2023 seçimleri öncesinde başlanacağının altını çizmişti. 

Gebze - Darıca Metrosu nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

Haber Sol'dan İsmail Burak Düzer'in haberine göre; Gebze’de yaşayan Burak Topaloğlu, bitmeyen metro inşaatı ile ilgili konuştu. 

Çalışmanın 2018 yılında başlatıldığını belirten Topaloğlu, "Duyduğumuza göre önce belediye yapmaya kalktı bu projeyi, sonra güçleri yetmeyince Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devreye girdi. Ancak ne hızlandı ne de bir değişiklik oldu. İnşaat bizi zor duruma düşürüyor. Gebze zaten trafik sorunu olan bir kent, bu inşaatla beraber hem yaya hem araç trafiği iyice kilit oldu" ifadelerini kullandı. 

Buradaki inşaat işçileri ile zaman zaman denk geldiğini ve konuştuğunu aktaran Topaloğlu, işçilerin söylediğine göre bu inşaatın daha 3-4 senesi olduğuna dikkat çekti. Topaloğlu, söz konusu açıklamasını "Bırakın test sürüşü yapmayı, yollar daha tam açılmamış ve raylar döşenmemiş. Umarız ki bir an önce tamamlanır Gebze de rahatlamış olur" diyerek tamamladı. 

Gebze - Darıca Metrosu nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

Uzun senelerdir Gebze’de yaşadığını belirten ve şu an bir araştırma şirketinde çalışan, aynı zamanda sosyoloji öğrencisi olan Furkan da bu durumla ilgili "Kent içi ulaşımın en pahalı olduğu ilçelerden birisi de Gebze. Gebze-Darıca arasındaki minibüs hattı şu an yetersiz, kalabalık ve bakımsız. Gebze’yi ‘Küçük Türkiye’ şeklinde düşündüğümüzde inşaatın bu kadar uzaması kimseyi şaşırtmıyordur diye düşünüyorum. Aynı zamanda büyük bir plansızlık da söz konusuydu metronun inşaat sürecinde" açıklamasında bulundu. 

Metro inşaatının çevreyi de rahatsız ettiğine dikkat çeken vatandaş, insanların evlerinin altında dinamit patladığını söylediğinin altını çizerek "Bu noktada metronun acilen tamamlanması hayati bir öneme sahip" ifadelerini kullandı. 

Gebze - Darıca Metrosu nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

BAKANLIK YÜZDE 76 DEDİ 

2018 yılından beri sürekli olarak açılışı ertelenen metro hattı için en son değerlendirme de  Marmaray  Bölge Müdürü Murat Candan'dan geldi.  

Kocaeli Fikir’den Gülşah Akyıldız’ın 10 Temmuz 2023 tarihindeki haberine göre; Gebze-Darıca Metro Hattı’na ilişkin proje  ayrıntılarını açıklayan Murat Candan, metro hattının bitiş tarihine ilişkin açıklamasında “15 Eylül 2024 tarihinde yolcu taşımaya hazır duruma getirilecektir" diye konuştu. 

Bunların yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilglere göre, Gebze - Darıca Metrosu'nun Darıca Sahil ’den başlayarak Gebze Organize Sanayi Bölgesine ulaşan, 15.40 kilometrelik hattan oluşan 11 istasyonlu bir metro projesi olduğu belirtildi.

Ayrıca, yapım aşamasının 7/24 devam ettiği ve yüzde 76 seviyelerinde çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi. 

Emekliye emlak vergisi muafiyeti 12 soruda tüm detaylarıyla! 

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

Filyos Vadisi’nde doğal gaz için 50 dönüm araziye el konuldu!


Geri Dön