24 / 05 / 2024

İhtisas komisyonu nedir

İhtisas komisyonu nedir

Belediye ihtisas komisyonu nedir? İhtisas komisyonunun görev ve yetkileri nelerdir? İşte İhtisas komisyonları ile ilgili yasal düzenlemelere 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Emlakçı komisyonu nedir?

Emlakçılar gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık yapmaktadır. Peki emlakçı komisyonu nedir? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Ergün Turan, 11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Komisyon Başkanı oldu!

11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Özel İhtisas Komisyonu" toplantısında, Komisyon Başkanlığı'na TOKİ Başkanı Ergün Turan seçildi. 

Halis Ender Çulhacı Adana İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı oldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı İhtisas Komisyonları belli oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanlığına Halis Ender Çulhacı seçildi.

Salih Bezci girişimcilere tavsiyeler verdi!

“Startup Mentor Türkiye” programı Ankara Ticaret Odası (ATO) Bilişim Teknolojileri ve Sistemleri Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu’nun ortaklığıyla yapıldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, programda girişimcilere seslendi.

Muş İl Genel Meclisi, deprem konutlarını gündemine aldı!

Muş İl Genel Meclisi, merkez ve ilçelerde yapımı tamamlanan deprem konutları için daha önce görevlendirdiği İmar ve Bayındırlık İhtisas Komisyonu’nun raporunu açıkladı.

Emlak vergisi takdir komisyonu nedir?

Emlak vergisi değerleri, dört yılda bir yapılan takdir işlemleri ile yeniden belirleniyor. Takdir işleri, Emlak vergisi takdir komisyonu tarafından yapılıyor.Peki, komisyon nasıl oluşturulur?

Bolu Belediye meclisi ihtisas komisyonları üyeleri belirlendi!

Bolu Belediye meclisinin toplantısının Nisan ayı birinci oturumunda ihtisas komisyonları üyeleri belirlendi. İlk olarak gizli oylama ile encümen üyeliği seçimi yapıldı. Sonra oturumda İhtisas komisyonu üyelikleri seçimlerine geçildi.

Kentsel dönüşüm Ordu için milat olacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda ağırlık olarak kentsel dönüşüm konuları konuşulurken, İhtisas Komisyonu raporları ve dairelerden gelen teklifler görüşülerek karara bağlandı.

İstimlak uzlaşma daveti nedir?

İstimlak bedelinin taşınmazın gerçek değerinden düşük kalması durumlarında İstimlak Uzlaşma komisyonu ile görüşmeler yapılabiliyor. Bu süreçte kişiye gönderilen istimlak uzlaşma daveti nedir? Uzlaşma daveti alındığında ne yapılır?

ATO'da Yeşil ve Güvenli Binalar Konferansı düzenlendi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Enerji ve Çevre Özel İhtisas Komisyonu, Yeşil ve Güvenli Binalar Konferansı düzenledi. Enerjide dışa bağımlılığa dikkat çekilen konferansta, yeşil dönüşümün 3 trilyon dolarlık bir iş fırsatı olduğu belirtildi...

TUSAK nedir?

Türkiye Ulusal Sismoloji ve Arziçi Fiziği Komisyonu'nun kısaltılmış ismi olan TUSAK nedir? TUSAK Türkiye Ulusal Sismoloji ve Arziçi Fiziği Komisyonu ne zaman ve ne için kuruldu?

İhtisas komisyonu nedir?

Belediye ihtisas komisyonu nedir? İhtisas komisyonunun görev ve yetkileri nelerdir? İşte İhtisas komisyonları ile ilgili yasal düzenlemelere 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Dask Zorunlu Deprem Sigortası nedir?

Bir konut kiraladığınızı ya da satın aldığınızı düşünelim. Söz konusu işlemin gerçekleşebilmesi için Dask Zorunlu Deprem Sigortasının yaptırılması istenecektir. Peki Dask Zorunlu Deprem Sigortası nedir, detayları...

İhtisas komisyonu nedir Haberi

İhtisas komisyonu nedir

İhtisas komisyonu nedir?

İhtisas komisyonları ile ilgili yasal düzenlemelere 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanuna göre belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabiliyor. 


Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis kararında belirtiliyor.


İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulur. İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde plân ve bütçe ile imar komisyonlarının kurulması zorunludur.


Meclis toplantısını müteakip imar komisyonu en fazla on iş günü, diğer komisyonlar ise beş iş günü içinde kendilerine havale edilen işleri sonuçlandırır. Komisyonlar kendilerine havale edilen işlerle ilgili raporlarını bu sürenin sonunda meclise sunmadıkları takdirde, konu meclis başkanı tarafından doğrudan...