10 / 05 / 2024

İhtisas Serbest Bölgesi modeli

İhtisas Serbest Bölgesi modeli

İhtisas Serbest Bölgesi modelini hayata geçirdiklerini hayata geçiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi bir

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması mecliste!

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması ve organize sanayi bölgelerinde yönetim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerindeki yatırımcılara kira ve faiz desteği!

İhtisas Serbest Bölgeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, "Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerinde kiralanan arazi ve binalar için 75 bin dolara kadar kira harcamalarının yarısı karşılanacak." dedi.

İhtisas Serbest Bölgesi modeli hayata geçirildi!

İhtisas Serbest Bölgesi modelini hayata geçirdiklerini hayata geçiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi bir

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir Bergama'da inşa edilecek Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye yeni iş sahası sunulacağını açıkladı.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Mersin Serbest Bölgesi'ndeki bazı taşınmazlar için teklif toplanacak!

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Mersin Serbest Bölgesi'ndeki taşınmazların faaliyet ruhsatı süresince kullanıma verilmesine yönelik teklif toplanacak.

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı artacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2009 yılında kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı yıl sonunda 90’a ulaşacak. Yeni fabrikalar ile Mobilya OSB büyüyecek. 

Kilis'te serbest ticaret bölgesi kurulması için proje hazırlandı!

Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı alanında "serbest ticaret bölgesi" kurulması için hazırlanan "Medine Pazarı" Projesi'nin TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a sunulduğu ifade edildi.

Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Karaman Merkez'deki bir alan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

ESBAŞ, İzmir'de yeni serbest bölge kuruyor!

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nin işletmesini yapan ESBAŞ, bir serbest bölge daha kurmaya hazırlanıyor. Arazilerde incelemeleri devam eden ESBAŞ, yeni serbest bölgenin kuruluşunu bu yıl sonunda tamamlayacak.

Ezine Gıda İhtisas Organize Bölgesi'nin yer seçimi kesinleşti!

Ezine Gıda İhtisas Organize Bölgesi ile ilgili önemli bir aşama kaydedildi. Hafta başı 'ÇED Olumlu Belgesi’nin onaylanmasının ardından bugün itibariyle yer seçimi kesinleşmiş ve OSB tüzel kişiliği kazanıldı.

İhtisas Serbest Bölgesi modeli Haberi

İhtisas Serbest Bölgesi modeli

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihtisas serbest bölgeleri modelini hayata geçirdiklerini açıkladı. Bu bölgeleri kurması planlanan işletmeci şirketlere yatırım safhasında taahhüt ettikleri sabit yatırım tutarının yüzde 50’sini geçmemek kaydıyla azami 10 yıl boyunca faiz veya kar payı desteği vereceklerini duyurdu.

Pekcan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin Ar-Ge ve teknoloji içeriği yoğun, yüksek katma değerli mal ve hizmet üretimi ve ihracatını artırmayla ilgili "İhtisas Serbest Bölgesi" modelini hayata geçirdiklerini açıkladı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'nin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sunacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi birçok vergi istisnası sağlayacaklarından bahseden Pekcan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu bölgeleri kuracak olan işletici şirketlere...