23 / 12 / 2024

İhtiyari deprem sigortası tarifesi

İhtiyari deprem sigortası tarifesi

İhtiyari Deprem Sigortası, zorunlu deprem sigortası kapsamı dışındaki binalara yaptırabiliyor. Köylerde bulunan yapılar için istendiği takdirde İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılabiliyor. İşte ihtiyari deprem sigortası tarifesi..

İhtiyari deprem sigortası nedir?

Zorunlu deprem sigortası, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemi olarak tanımlanıyor. Peki, ihtiyari deprem sigortası nedir? İhtiyari deprem sigortası nereye yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile konutunuz güvende!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, Marmara depreminden bu yana geçen 19 yılda deprem bilinci ve sigortalılık oranında çok önemli mesafe katedildiğini belirterek, Zorunlu Deprem Sigortası ile konutların güvence altına alındığını söyledi.

Deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı!

Depremde yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da, son yıllarda yapılan çalışmalar sonucu zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı.

Zorunlu Deprem Sigortası tarifesinde değişiklik!

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında asgari prim tutarları yeniden düzenlendi. Bir konut için verilebilecek azami teminat tutarı 190 bin lira olarak belirlendi.

2018 deprem sigortası ücretleri belli oldu!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle 2018 deprem sigortası ücretleri de belli oldu. İşte DASK ücretleri 2018...

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı 10 ayda 6 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 46’yı aşsa da sigortasız konut sayısı 9,4 milyon. Sigortalılık oranı en yüksek olan il ise Düzce.

Deprem sigortasız konut kalmayacak!

Zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Düzenli, süreklilik arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması ve bunun tüm ülkeyi kapsayacak seviyeye çıkarılması amacıyla Hazine olarak çalışma başlatıyoruz." dedi.

Türkiye zorunlu deprem sigortasında yolu yarıladı!

Deprem kuşağında yer alan ve depremin yıkıcı etkilerini geçmişte derinden yaşayan Türkiye'de, günümüzde her 2 konuttan 1'i Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bulunuyor.

Deprem sigortası fiyatları 2017!

Konutlar için yapılması zorunlu olan deprem sigortası senelik olarak düzenleniyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2017 ne kadar?

Zorunlu deprem sigortasına zam geldi!

Zorunlu deprem sigortası kapsamında 5 bölge için belirlenen asgari prim tutarı ile bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarına zam geldi.

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

İhtiyari deprem sigortası tarifesi Haberi

İhtiyari deprem sigortası tarifesi

İhtiyari deprem sigortası tarifesi!

Köy yerleşimleri -genel olarak gelir düzeyinin düşük olması, binalarda belediye denetiminin bulunmaması ve sigortanın sunumunun zor olması gibi nedenlerle- zorunlu deprem sigortası kapsamı dışında yer alıyor.


İhtiyari Deprem Sigortası, zorunlu deprem sigortası kapsamı dışındaki binalara yaptırabiliyor. Köylerde bulunan yapılar için istendiği takdirde İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılması mümkün oluyor.


Benzer şekilde, ticari ve sinai amaçlar için kullanılan binalar için de İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılabiliyor.


1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olan İhtiyari deprem sigortası tarifesi şu şekilde:


Tarife Tablosu

A- Çelik veya Betonarme Karkas Yapılar

Bölge I - 2,20

Bölge II-  1,55

Bölge III -  0,83

Bölge IV-  0,55

Bölge V -  0,44


B- Yığma Kâgir Yapılar

Bölge I -3,85

Bölge II - 2,75

Bölge III - 1,43

Bölge IV - 0,60

Bölge V - 0,50


C- Diğerleri

Bölge I - 5,50

Bölge II - 3,53

Bölge...