27 / 04 / 2024

İhtiyati hacze itiraz dilekçesi

İhtiyati hacze itiraz dilekçesi

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

İhtiyati haciz kararına itiraz!

Borçlu kendisi dinlenmeden verilen ihtiyatî haczin dayandığı sebeplere, mahkemenin yetkisine ve teminata karşı yapılan hacizlere itiraz etme hakkına sahip. İşte ihtiyati haciz kararına itiraz esasları...

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, hacze itiraz süresi ne kadardır?

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

Hacze itiraz görevli mahkeme!

Kanunen hacze itiraz etmek mümkün oluyor. İtiraz etmek isteyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren 7 gün içinde bildirmesi gerekiyor. İşte, hacze itiraz görevli mahkeme!

Hacze itiraz süresi!

Borcundan dolayı hakkında haciz işlemi başlatılan borçlu, hacze itiraz edebiliyor. Hacze itiraz etmek istiyen borçlu ne zaman itiraz edebilir? hacze itiraz süresi ne zaman başlar?

Hacze itiraz dilekçe örneği!

Hacze itiraz etmek isteyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile icraya müracaat ediyor. İşte hacze itiraz dilekçe örneği..

Hacze itiraz edilir mi?

Haciz icra takibi işlemlerinin bir aşaması olarak karşımıza çıkıyor. Haciz, borçlunun mal ve haklarına icra müdürlüğü aracılığı ile el konulması oluyor. Peki, hacze itiraz edilir mi?

İhtiyati tedbir kararına itiraz süresi!

İhtiyati tedbirin uygulanması verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorunda oluyor, aksi durumda tedbir kararı kendiliğinden kalkıyor. Peki, itiyati tedbir kararına itiraz süresi ne kadardır?

İhtiyati tedbir kararına itiraz!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep edilebiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararına itiraz edilir mi?

Emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için belirlenen değerin artışı her yıl yeniden değerleme oranı üzerinden yapılıyor. Tespit edilen değerlere vatandaşlar tarafından itiraz edilebiliyor. Peki, emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Riskli yapıların tespitine itiraz!

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden inşa edilmesi için ilk olarak riskli olarak tespit edilmesi gerekiyor. Peki riskli olarak belirlenen yapıya itiraz edilir mi? Riskli yapıların tespitine itiraz nasıl edilir?

Torun Center takipsizliğine itiraz!

Demokrasi İçin Hukukçular Derneği dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak kararı eleştirdi. Torunlar Center inşaatındaki kazanın ardından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesine Hukukçular Derneği itiraz etti.

Torun Center asansör kazasındaki takipsizlik kararına resmen itiraz edildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aralarında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına resmi olarak itiraz edildi.

İhtiyati hacze itiraz dilekçesi Haberi

İhtiyati hacze itiraz dilekçesi

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Son dönemlerde harcama kalemlerinin toplum genelinde kontrol bir şekilde kullanılması, haciz işlemlerinin artmasına neden oluyor. 


Var olan bir borcun zamanında ödenmemesi durumunda alacaklı kişi ve kurumların yasal olarak haciz hakkı bulunuyor. Alacaklı kişiler, ilamlı ve ilamsız olarak icra yollarını kullanabiliyor. Borçlu kişilerin ise var olan borca veya haciz işlemine itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Alacaklı kişilerin açtığı dava sonucunda süren mahkemelerde, ilam hükmündeki belgelere, icra ve takiplere  borçu kişiler tarafından itiraz edilebiliyor. Bununla birlikte kambiyo, poliçe ve senet konumundaki alacaklara da borçlu kişilerin mahkeme kararına itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Buna göre, borcuna itiraz etmek isteyen kişiler, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe veya sözlü olarak icra dairesine itirazda bulunabiliyor. 


Hacze itiraz dilekçesi!


………………………… İCRA DAİRESİ


SAYIN MÜDÜRLÜĞÜ’NE


DOSYA NO...