11 / 01 / 2025

İhtiyati hacze itiraz süresi

İhtiyati hacze itiraz süresi

Borçlu kendisi dinlenmeden verilen ihtiyatî haczin dayandığı sebeplere, mahkemenin yetkisine ve teminata karşı yapılan hacizlere itiraz etme hakkına sahip. İşte ihtiyati haciz kararına itiraz esasları...

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, hacze itiraz süresi ne kadardır?

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

Hacze itiraz görevli mahkeme!

Kanunen hacze itiraz etmek mümkün oluyor. İtiraz etmek isteyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren 7 gün içinde bildirmesi gerekiyor. İşte, hacze itiraz görevli mahkeme!

Hacze itiraz süresi!

Borcundan dolayı hakkında haciz işlemi başlatılan borçlu, hacze itiraz edebiliyor. Hacze itiraz etmek istiyen borçlu ne zaman itiraz edebilir? hacze itiraz süresi ne zaman başlar?

Hacze itiraz dilekçe örneği!

Hacze itiraz etmek isteyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile icraya müracaat ediyor. İşte hacze itiraz dilekçe örneği..

Hacze itiraz edilir mi?

Haciz icra takibi işlemlerinin bir aşaması olarak karşımıza çıkıyor. Haciz, borçlunun mal ve haklarına icra müdürlüğü aracılığı ile el konulması oluyor. Peki, hacze itiraz edilir mi?

İhtiyati tedbir kararına itiraz süresi!

İhtiyati tedbirin uygulanması verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorunda oluyor, aksi durumda tedbir kararı kendiliğinden kalkıyor. Peki, itiyati tedbir kararına itiraz süresi ne kadardır?

İhtiyati tedbir kararına itiraz!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep edilebiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararına itiraz edilir mi?

Kaçak yapı para cezasına itiraz 2015!

Kaçak yapı para cezasına itiraz cezanın tebliğinden itibaren yedi gün içinde sulh ceza mahkemesine yapılabiliyor. İşte, kaçak yapı para cezasına itiraz 2015!

Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi?

Kamulaştırma; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemiyle gerçekleşiyor.Peki, Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi? Kamulaştırma kararının iptali için nasıl dava açılır?

Kentsel dönüşümde yıkım kararına itiraz

Kentsel dönüşümde yıkım bazen kat maliklerinin kararı ile gerçekleştirilirken, bazen de yıkım kararı ilgili yapıların bağlı bulunduğu belediyelerden gelebiliyor.Peki,kentsel dönüşümde yıkım kararına itiraz nasıl yapılıyor?

TOKİ'nin taksit sistemine itiraz!

AnkaraToplu Konut İdaresi'nden (TOKÎ) konut alanların en büyük sıkıntısını oluşturan ve dava konusu olan ödedikçe artan taksit sistemine Sayıştay'dan itiraz geldi. Sayıştay, herkesi kapsayan genel bir düzenleme yapılmasını önerdi

İhtiyati hacze itiraz süresi Haberi

İhtiyati hacze itiraz süresi

İhtiyati haciz kararına itiraz!

Borçlu kendisi dinlenmeden verilen ihtiyatî haczin dayandığı sebeplere, mahkemenin yetkisine ve teminata karşı; huzuriyle yapılan hacizlerde haczin tatbiki, aksi hâlde haciz tutanağının kendisine tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde mahkemeye müracaatla itiraz edebilir. 


Menfaati ihlâl edilen üçüncü kişiler de ihtiyatî haczi öğrendiği tarihten itibaren yedi gün içinde ihtiyatî haczin dayandığı sebeplere veya teminata itiraz edebilir. 

Mahkeme, gösterilen sebeplere hasren tetkikat yaparak itirazı kabul veya reddeder. 

İtiraz eden, dilekçesine istinat ettiği bütün belgeleri bağlamaya mecburdur. Mahkeme, itiraz üzerine iki tarafı davet edip gelenleri dinledikten sonra, itirazı varit görürse kararını değiştirebilir veya kaldırabilir. Şu kadar ki, iki taraf da gelmezse evrak üzerinde inceleme yapılarak karar verilir. 

İtiraz üzerine verilen karara karşı istinaf 

yoluna başvurulabilir. Bölge adliye mahkemesi bu başvuruyu öncelikle inceler ve verdiği...