25 / 07 / 2024

İhvan camileri

İhvan camileri

İhvan' ın cami ve de dernekleri bakanlığa devrediliyor. Mısır Vakıflar Bakanlığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı' na ait camiler ve de yasaklanan derneklerin, bakanlığa devredilmesini kararlaştır dı...

İstanbul'un hangi camilerinde teravih namazı hatim ile kılınacak? Hatimle kılınacak 111 camı açıklandı!

İstanbul'da yaşayanlar Ramazan ayı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri, hangi camilerde hatim ile teravih namazı kılınacağı oldu. Ramazan boyunca hatimle birlikte teravih namazı kılınacak İstanbul camileri belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ deprem konutları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki deprem konutlarıyla ilgili olarak "Okulları, camileri ve parklarıyla vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam alanı hazırlamak nasip oldu." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla Gaziantep'e 50 bin konut kazandırdık!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla şehrimize dükkanları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık" dedi.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Kerkük bir an önce imar edilsin!

Irak'ın Kerkük kentinde, bayram namazı için camileri dolduran vatandaşlar, ülkenin barış ve huzuru için dua etti. Vatandaşlar bir an önce evlerinin yeniden inşa edilmesini istediklerini dile getirdi.

Oscar ödüllü yönetmen Ridley Scott mimarlara seslendi!

Türk Hava Yolları'nın kısa filminin yönetmenliğini yapan Oscar ödüllü dünyaca ünlü yönetmen Ridley Scott, İstambul'daki tarihi camileri çok beğendi. 

İhvan Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İhvan Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Abdik tarafından kuruldu. 

Gaziantep Şahinbey'de her mahalleye bir cami!

Şahinbey'de yeni yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede hayata geçirilen camileri inceledi.

Diyanet ve Çevre ve Şehircilik camilere standart getirdi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’deki tüm camilere “standart” getirme kararı aldı. Stratejik camiler, şehir merkez camileri ve yurtdışı cami projelerinin, kurulacak estetik kurulca onaylanması zorunlu olacak.

Ankara Altındağ'da mahalle camileri yükseliyor!

Altındağ'da "mahalle camileri" dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından 3 farklı bölgeye daha yapılan camiler hızla yükseliyor.

Altındağ'daki mahalle camileri sayısı 11'e yükselecek!

Altındağ’da “mahalle camileri” dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından 3 farklı bölgeye daha yapılan camiler hızla yükseliyor.

Taşyapı, Kadıköy'deki camileri icraya verdi!

Göztepe’deki Meteoroloji arsasına ayrıcalıklı imar kullanarak gökdelen yapan Taşyapı, Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için icra işlemi başlattı.

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

İhvan camileri Haberi

İhvan camileri

Mısır Vakıflar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma'nın, yardımcısına, İhvan'ın yasaklanmış ve faaliyetleri dondurulmuş tüm derneklerinin bakanlığa devredilmesi için işlemlere başlaması yönünde talimat verdiği belirtildi.


Açıklamada, gelecek cuma gününden itibaren İhvan'a ait camilerde bakanlığın belirlediği hatiplerin görev alacağı ifade edildi.


Mısır hükümetinin, İhvan'ı terör örgütü ilan etmesi ve tüm faaliyetlerine yasak getirmesinin ardından aldığı bu karara ilişkin Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı.


Mısır yönetimi, İhvan'a yönelik başlattığı operasyonlar çerçevesinde dün aldığı bir kararla, İhvan'a üye 132 kişi ile yönetimindeki bin 54 derneğin mal varlığına el konulduğunu bildirmişti.


Mısır'da darbenin ardından İhvan'ın yasaklanmasına yönelik açılan davada ilgili mahkeme, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması"na...