05 / 07 / 2024

İhvan dernek

İhvan dernek

İhvan' ın cami ve de dernekleri bakanlığa devrediliyor. Mısır Vakıflar Bakanlığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı' na ait camiler ve de yasaklanan derneklerin, bakanlığa devredilmesini kararlaştır dı...

Yüzde 25 kira zammından mağdur ev sahipleri dernek kuruyor! EVSİAD açıkladı: Temmuz'a kadar bekleyeceğiz ancak...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar, çoğu zaman kavgaya dönüşmeye başladı. Mağdur ev sahiplerini temsil eden EVSİAD (Ev Sahipleri Dayanışması) Oluşumu bir dernek kurulması için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar... 

İzmit Hacıhızır sakinleri kentsel dönüşüme karşı dernek kurdu!

Kentsel dönüşüm nedeniyle mahallelerinin de içerisinde bulunduğu birçok alanın riskli alan ilan edilmesine karşı uzun zamandır tepki gösteren Hacıhızır Mahallesi sakinleri, mücadelelerine devam etmek için dernek kurdu.

Gayrimenkulcüler yabancıya satış için dernek kuruyor!

Gayrimenkulde yabancıya konut satışını 6 milyar dolardan 20 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen yeni nesil inşaatçılar dernek kurdu. Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği izinlerin ardından çalışmalara başlayacak...

Belediyeler dernek ve vakıflara taşınmaz tahsis edebilir mi?

Sayıştay’ın hazırladığı bir raporda, “Belediyeler dernek ve vakıflara doğrudan parasal kaynak aktaramaz, taşınmaz tahsisi yapamaz” ifadelerini kullandı. 

Bursa inşaat sektörü yeni dernek merkezine kavuştu!

Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD), yeni dernek merkezimizin açılışı Bursa protokolü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Zonguldak'taki dernek evlerinin inşaatları tamamlanıyor!

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Şehit Aileleri, LÖSEV ve Maden Şehitleri Aileleri Dernekleri'ne tahsis edilen dernek evlerinin inşaat çalışmalarını inceledi.

İzmir Torbalı'da emlakçılar dernek kuruyor!

Emlakçılık sektöründe 'ayakçı' diye tabir edilen kayıt dışı iş yapanlar sektöre zarar veriyor. Torbalı'da faaliyet gösteren emlakçılar kayıt dışı çalışan sorununu çözmek için dernek kuruyor. Dernek bu işe kurumsallık kazandıracak.

Adıyaman’da 7 okul ve 11 dernek kapatıldı!

Adıyaman’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olan 7 okul, 11 dernek ve 1 vakıf kapatıldı.

Bartın’da 3 okul ve 4 dernek kapatıldı!

Bartın’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan OHAL’de yayınlanan ilk kararname ile 3 okul ile 4 dernek mühürlenerek kapatıldı.

Ispartakuleliler dernek için ilk adımı attı!

Ispartakule Bahçeşehir arası bağlantı yolu isteyen Facebook grubu dernekleşiyor. Ispartakule Derneği'nin (ISDER) kuruluşu için başvuru dilekçesi, dernek başkanı Özcan Özdemir tarafından İstanbul Valiliği'ne teslim edilerek ilk resmi adım atılmış oldu.

Fikirtepe'de bir dernek daha kira yardımı için başvurdu!

Fikirtepe Derneği, kentsel dönüşüm kira yardımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne başvurarak, Fikirtepe'ye devletten kira yardımı talep eden ikinci dernek oldu. İşte Alaattin Demirel ve Sabır Karakoçoğlu'nun açıklamaları...

Fikirtepe inatçısı Alaattin Demirel dernek kurdu!

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde imza atmayarak, yapı adasında yıkılmayan tek evin sahibi olarak Fikirtepe inatçısı diye anılan Alaattin Demirel, Sabır Karakoçoğlu ile birlikte Fikirtepe Derneği'ni kurdu. Dernek, mahalledeki 3. kentsel dönüşüm derneği.

Sare Davutoğlu, Sancaktepe Engelliler Dernek Merkezi ve Parkı'nı hizmete açtı!

Sancaktepe Engelliler Dernek Merkezi ve Parkı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sâre Davutoğlu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in katıldığı törenle hizmete açıldı. İşte o merkez ve park...

İhvan dernek Haberi

İhvan dernek

Mısır Vakıflar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma'nın, yardımcısına, İhvan'ın yasaklanmış ve faaliyetleri dondurulmuş tüm derneklerinin bakanlığa devredilmesi için işlemlere başlaması yönünde talimat verdiği belirtildi.


Açıklamada, gelecek cuma gününden itibaren İhvan'a ait camilerde bakanlığın belirlediği hatiplerin görev alacağı ifade edildi.


Mısır hükümetinin, İhvan'ı terör örgütü ilan etmesi ve tüm faaliyetlerine yasak getirmesinin ardından aldığı bu karara ilişkin Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı.


Mısır yönetimi, İhvan'a yönelik başlattığı operasyonlar çerçevesinde dün aldığı bir kararla, İhvan'a üye 132 kişi ile yönetimindeki bin 54 derneğin mal varlığına el konulduğunu bildirmişti.


Mısır'da darbenin ardından İhvan'ın yasaklanmasına yönelik açılan davada ilgili mahkeme, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması"na...