03 / 05 / 2024

Fikirtepe inatçısı Alaattin Demirel dernek kurdu!

Fikirtepe inatçısı Alaattin Demirel dernek kurdu!

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde imza atmayarak, yapı adasında yıkılmayan tek evin sahibi olarak Fikirtepe inatçısı diye anılan Alaattin Demirel, Sabır Karakoçoğlu ile birlikte Fikirtepe Derneği'ni kurdu. Dernek, mahalledeki 3. kentsel dönüşüm derneği.



Fikirtepe inatçısı Alaattin Demirel dernek kurdu!


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında faaliyet gösteren derneklere bir yenisi eklendi. Vartaş İnşaat'ın yapı adasında sözleşmeye uzunca bir süre imza atmayıp evini yıktırmamasıyla adı 'Fikirtepe inatçısı'na çıkan Alaattin Demirel, daha önce başka bir dernekte görev yapmış Sabır Karakoçoğlu ile birlikte yeni bir dernek kurdu: Fikirtepe Derneği...


Şu an Fikirtepe'de başkanlığını Ercüment Oruç'un yaptığı Fikirtepe Dumlupınar, Eğitim, Merdivenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM) ile başkanlığını Yasin Bektaş'ın yaptığı Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği faaliyet gösteriyor. 


Alaattin Demirel'in Kurucu Üye olarak yer aldığı üçüncü dernek, Fikirtepe Derneği'nin Başkanı Sabır Karakoçoğlu, daha önce Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nde başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı.


Fikirtepe inatçısı Alaattin Demirel dernek kurdu!
Fikirtepe Derneği Kurucu Üyesi Alaattin Demirel ve Dernek Başkanı Sabır Karakoçoğlu...


Fikirtepe Derneği Başkanı Karakoçoğlu, mahallede üçüncü derneğin kurulmasının sebebini, Emlakkulisi.com'a "Dört yıldır Fikirtepe'de çalışmaların içindeyiz, Kasım 2014'te derneğin kurulmasına karar verdik. Amacımız, kentsel dönüşüm sürecinde tamamışla hak sahiplerinin yanında yer almak... Fikirtepe'de insanlar kamulaştırma ile korkutuluyor; korkanlar imza atıyor... İmza atanlar, atmayanlara düşman olmuş durumda. Hayatı boyunca biriktirdiklerini evlerine yatıranlar, ileride mağdur olmasınlar diye onların yanında yer olmak istiyoruz" diye konuştu...


Fikirtepe Derneği iletişim!


Adres: Fikirtepe Mahallesi Mandıra Caddesi Emir Sokak No: 22 Kadıköy - İstanbul

Tel: 0532 064 89 90

Web: www.fikirtepem.com


Geri Dön