21 / 05 / 2024

Fikirtepe Derneğini kim kurdu

Fikirtepe Derneğini kim kurdu

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde imza atmayarak, yapı adasında yıkılmayan tek evin sahibi olarak Fikirtepe inatçısı diye anılan Alaattin Demirel, Sabır Karakoçoğlu ile birlikte Fikirtepe Derneği'ni kurdu. Dernek, mahalledeki 3. kentsel dönüşüm derneği.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

Konut fiyatlarını kim yükseltiyor?

Ticaret Bakanlığı tarafından, son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak ilanlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, Konut fiyatlarını emlakçıların değil mülk sahiplerinin yükselttiğini söyledi.

Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı: İkinci el otomobilde alışılmışın dışındaki yüksek fiyat ortamı bitiyor…

İkinci el piyasasının yavaş yavaş sona erdiğini söyleyen söyleyen Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, sektör hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin devamı....

Zam farklarında flaş açıklama! Kim ne kadar alacak?

2022 yılına girilmesi ile birlikte zamlı maaşlar açıklandı ve hemen ardından milyonlarca emekli maaş farklarının ne zaman ödeneceğini araştırmaya başladı. Peki maaş farkları ne zaman ödenecek? Kim ne kadar zam farkı alacak? İşte ayrıntılar...

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Aidat borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu kimin ödeyeceğini kaleme aldı. Peki aidat borcunu kim öder?

GYODER, Çözüm Platformu'nda gayrimenkul değerlemesi konuşuldu!

'Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu' olarak sektörün bütün alt açılımlarını aynı çatı altında buluşturan GYODER, Çözüm Platformu toplantısının yedincisini gerçekleştirdi. Toplantı “Değer”ini Kim Bilir? başlığıyla düzenledi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm projesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, evlerinin tapularının bir gecede hazineye devredildiğini dile getirdi. 

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını iddia eden mahalleli, tapularının verilmediğini belirtti. 

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 2024'te tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün 2024 yılında bitmesinin hedeflendiğini söyledi.

Yeni Fikirtepe için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Fikirtepe için hazırlanan yeni imar planının askıya çıktığını dile getirerek, bir aylık süreç sonrasında uygulamaya geçileceğini belirtti.

Fikirtepe Derneğini kim kurdu Haberi

Fikirtepe Derneğini kim kurdu


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında faaliyet gösteren derneklere bir yenisi eklendi. Vartaş İnşaat'ın yapı adasında sözleşmeye uzunca bir süre imza atmayıp evini yıktırmamasıyla adı 'Fikirtepe inatçısı'na çıkan Alaattin Demirel, daha önce başka bir dernekte görev yapmış Sabır Karakoçoğlu ile birlikte yeni bir dernek kurdu: Fikirtepe Derneği...


Şu an Fikirtepe'de başkanlığını Ercüment Oruç'un yaptığı Fikirtepe Dumlupınar, Eğitim, Merdivenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM) ile başkanlığını Yasin Bektaş'ın yaptığı Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği faaliyet gösteriyor. 


Alaattin Demirel'in Kurucu Üye olarak yer aldığı üçüncü dernek, Fikirtepe Derneği'nin Başkanı Sabır Karakoçoğlu, daha önce Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nde başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı.



Fikirtepe Derneği Kurucu Üyesi Alaattin Demirel ve Dernek Başkanı Sabır Karakoçoğlu...


Fikirtepe Derneği Başkanı Karakoçoğlu, mahallede üçüncü derneğin kurulmasının sebebini, Emlakkulisi.com'a "Dört...