28 / 04 / 2024

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.



Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon kentini ziyarate etti.  Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkez Haber Ajansına göre, Kuzey Kore Lideri Kim gerçekleştirdiği ziyarette "güneşin kutsal yeri" olarak isimlendirildiği bölgede, inşaatların ilerlemesinden duyduğu memnuniyete de değindi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Samjiyon'un eteğinde bulunduğu Paektu Dağı, Kim ailesinin de içinde yer aldığı Kuzey Kore'nin kuruluş efsanelerinin kalbi ve resmi anlatılarda ülke devriminin manevi merkezi şeklinde betimleniyor.

Model kültür kenti olarak hayata geçirilen Samjiyon, Ekim 2020 tarihinde iktidar partisinin 75. kuruluş yılı için tamamlanması planlansa da kentteki inşaatlar, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve nükleer silah ile füze programlarından kaynaklanan ülke üzerindeki uluslararası yaptırımlar sebebiyle yavaşlamıştı.

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon u ziyaret etti!

Son dönemlerde yaşanan zorluklara rağmen projeyi ilerletebilmek amacıyla "yüce sadakat, güçlü irade" gösterdikleri ve "alın teri" döktükleri için işçileri öven Kuzey Kore lideri Kim, Samjiyon'un kırsal kalkınma için bir rehber olacağını dile getirdi.

Binlerce konut ve binanın inşasının dışında yeni yollar ve enerji nakil hatları şebekesini de içinde barındıran model şehir Samjiyon'u geliştirmek amacıyla 4 sene harcadıklarını dile getiren Kuzey Kore lideri Kim, bu projenin ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini de sözlerine ekledi.

Model şehir Samjiyon'un inşa sürecinin bu senenin sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un evi!


Geri Dön