29 / 04 / 2024

Kuzey Kore'deki ütopik şehir Samjiyon resmen açıldı!

Kuzey Kore'deki ütopik şehir Samjiyon resmen açıldı!

Kuzey Kore'de senelerdir merakla beklenen "ütopik şehir" Samjiyon resmen açıldı... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un rejiminin en önemli yatırımları arasında yer alan Samjiyon'da 4 bin konut ve 380 kamu binası inşa edildi.



Ekonomik uçurumun en belirgin olduğu ülkeler arasında olan Kuzey Kore’de şatafatlı bir tören ile “sosyalist ütopya” resmen açıldı. Sözcü'de yer alan habere göre, ütopik şehir Samjiyon kenti Kim Jong-un’un katılımlarıyla havai fişekler eşliğinde görücüye çıktı.

Kuzey Kore deki ütopik şehir Samjiyon resmen açıldı!

Ülkenin resmi gazetesi Rodong Sinmun açılış sırasında çekilen fotoğrafları kullanırken, karla kaplı kentte 4 bin konut ve 380 kamu binası inşa edildiğini açıkladı. Kuzey Kore'nin yaptığı n resmi açıklamada ise kayak tesisi, otel, hastane ve kültür merkezlerinin bulunduğu belirtildi.

Kuzey Kore deki ütopik şehir Samjiyon resmen açıldı!

Pyongyang yönetiminin ülkede kutsal olarak kabul edilen Paektu Dağı’nın eteklerinde kurulan şehri kendi kendine yeten bir ekonomi yaratma çabasında olduğu belirtildi. Devlet medyasının “modern uygarlık timsali” olarak tanıttığı ve “sosyalist ütopya” olarak tasarlandığı belirtilen şehrin inşaatı sırasında Pyongyang yönetiminin işçilere paralarını vermediği ve çok az yemek verdiği iddiaları ortaya atılmıştı.


Geri Dön