14 / 05 / 2024

model şehir Samjiyon

model şehir Samjiyon

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor!

Modern şehirciliğin model ilçesi olan Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor. İşte merakla beklenen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili detaylar...

Şehir içi elektrikli ulaşımın en iyisi! İşte 2022 model Yamaha NEO's…

Siz de şehir içi trafiğinden, park sorunundan ve akaryakıt zamlarından şikayetçi misiniz? Yamaha, şehir içi ulaşımın çileye dönüştüğü günümüzde 2022 model Neo’s ile yeni bir çözüm sağlıyor.

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Gaziray için anket!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAZİRAY metrosunun model ve rengi için anket başlattı. Kent sakinleri 31 Mart'a kadar Gaziray'ın modeli ve rengi için oy verebilecek. 

Kuzey Kore'deki ütopik şehir Samjiyon resmen açıldı!

Kuzey Kore'de senelerdir merakla beklenen "ütopik şehir" Samjiyon resmen açıldı... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un rejiminin en önemli yatırımları arasında yer alan Samjiyon'da 4 bin konut ve 380 kamu binası inşa edildi.

Şehir hastanelerinin 25 yılda getireceği yük 142.4 milyar dolar!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin şehir hastaneleri raporunda “Kamu kaynaklarıyla şirketleri zengin etmek için en iyi model. İngiliz danışmanlık şirketleri piyangoyu vurdu” denildi.

Akıllı şehir rol modeli Esenler!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Esenler’de kurulacak ilk akıllı şehir ve mobilite test merkezi için bugün işbirliği yapılacağını dile getirdi. Varank, bu projenin rol model olacağını da ifade etti. 

32 şehir hastanesiyle yatak sayısı 44 bin 409’a çıkacak!

Dünyanın model aldığı şehir hastaneleri rekora koşuyor. Yapımı devam eden 32 şehir hastanesiyle yatak sayısının 44 bin 409’a çıkması planlanıyor.

Gaziantep'te Türkiye'ye model konut projeleri inşa ediliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde gerek içme suyu, gerek konut, gerekse de ulaşım alanında Türkiye’ye model projeler hayata geçirildiğini söyledi. 

Bayrampaşa kentsel dönüşümde İstanbul'a model olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bayrampaşa Belediyesi'ni ziyaret ettiği sırada, "Bayrampaşa'da yapılan kentsel dönüşüm, İstanbul'un diğer ilçelerinde model olacak, örnek olacak" dedi. 

Bahçeşehir Konforia Konutları'ndan ev alana araba hediye!

İstanbul Bahçeşehir'de Soyak Yapı tarafından hayata geçirilen Kuzey Bahçeşehir projesinin ilk etabı Konforia'da, ev alan herkese 2017 model otomobil hediye ediliyor...

Kuzey Kore'deki Pyongyang Halk Köyü yıkılacak!

Kuzey Kore'deki binaların minyatür versiyonlarının bulunduğu model şehir Pyongyang Halk Köyü Devlet Başkanı Kim Jong-un'un öldürttüğü amcasını hatırlattığı için yıkılacak.

Kahramanmaraş model şehir olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: "Selçuklu ile Osmanlı mirasını barındıran kültür turizminin önemli merkezlerinden Kahramanmaraş, kendi kimliğini bulduğunda model şehir olacak" dedi.

model şehir Samjiyon Haberi

model şehir Samjiyon

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon kentini ziyarate etti.  Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkez Haber Ajansına göre, Kuzey Kore Lideri Kim gerçekleştirdiği ziyarette "güneşin kutsal yeri" olarak isimlendirildiği bölgede, inşaatların ilerlemesinden duyduğu memnuniyete de değindi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Samjiyon'un eteğinde bulunduğu Paektu Dağı, Kim ailesinin de içinde yer aldığı Kuzey Kore'nin kuruluş efsanelerinin kalbi ve resmi anlatılarda ülke devriminin manevi merkezi şeklinde betimleniyor.

Model kültür kenti olarak hayata geçirilen Samjiyon, Ekim 2020 tarihinde iktidar partisinin 75. kuruluş yılı için tamamlanması planlansa da kentteki inşaatlar, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve nükleer silah ile füze programlarından kaynaklanan ülke üzerindeki uluslararası yaptırımlar sebebiyle yavaşlamıştı.