28 / 04 / 2024

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...



İstanbul Kadıköy'ün bir zamanlar sakin mahalleleri arasında yer alan Fikirtepe, seneler içinde mega kent İstanbul'un merkezine dahil olmuştu. 2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra 2007 yılında 'kentsel dönüşüm alanı' şeklinde ilan edilmiş olan Fikirtepe, büyük umutlarla başlatılmış olan kentsel dönüşüm projesiyle yeni mağdurlar yarattı. HALDIZ İnşaat'ın hayata geçirdiği proje kapsamında, toplamda 2 bin aile konutlarına kavuşamadı. Karar'dan Merve Şişman'ın haberine göre düşük gelirli ve emeklilerin yer aldığı bu aileler, senelerdir devam eden inşaatın bir an evvel tamamlanmasını bekliyor.

Yaptığı açıklamada "13 yıllık esaret son bulsun" diyerek seslerini yetkililere duyurmak isteyen Fikirtepe sakinlerinden Cihan Akkuş, yaşamış oldukları bu mağduriyeti "Bizler, göğe yükselen binaların gölgesinde kaybolduk" kelimeleriyle özetledi.

Fikirtepe de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: 3 sene dediler 10 sene oldu

'KİRAMIZI DAHİ ÖDEMİYORLAR'

Konutlarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında 2013'te depreme dayanıklı duruma getirmek amacıyla HALDIZ İnşaat'a teslim eden Akkuş ve mahalle sakinleri, söz verilmiş olan kira yardımlarının dahi aksatıldığını kaydediyor. Yaptığı açıklamada "Kiralar 2 ay ödeniyor, 5 ay ödenmiyor. 2 bin aile mağdur edildi" diyen Cihan Akkuş, verilmiş olan vaatlerin yerine getirilmediğini kaydediyor. 


MURAT KURUM'A ÇAĞRI

Söz konusu bu süreçte dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Fikirtepe sakinlerine vermiş olduğu sözler de yeniden gündeme geliyor. Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Fikirtepe halkına hitap eden Murat Kurum, projenin tamamlanacağına dair vaatler vermişti. Fakat Cihan Akkuş yaptığı açıklamada verilen sözlerin havada kaldığını ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın projeye ilişkin attığı boş tabelanın hâlâ doldurulmadığını belirtti.

'3 SENE DEDİLER 10 SENE OLDU'

Fikirtepe mağdurları, yaşamış oldukları sıkıntıları mega kent İstanbul'un dört bir tarafında gerçekleştirdikleri eylemlerle duyurmaya çalışıyor. "3 sene dediler, 10 sene oldu" diyerek seslerini duyurmak isteyen mahalle sakinleri, zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakıldıklarını belirtti.

 

 

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul uyarısı geldi: Nereye gömeceksiniz bana söyleyin!

Çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?

Altında bomba rakamlar! Gram altın rekora adım adım ilerliyor! 20 Şubat 2024 altın fiyatları


Geri Dön