28 / 04 / 2024

Aidat borcunu kim öder?

Aidat borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu kimin ödeyeceğini kaleme aldı. Peki aidat borcunu kim öder?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu ev sahibinin mi yoksa kiracının mı ödeyeceğini yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Kiracım aylardır aidatı ödemiyormuş. Site yönetimi bu parayı benden istiyor. Ödemek zorunda mıyım?" sorusunu sordu. Peki aidat borcunu kim öder? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Aidat borcunu kim öder?

Herkes tarafından bilinen 634 sayılı yasa gereği aidat ödemekle sorumlu olan kişi doğrudan kat malikidir. Kiracı ile kat maliki arasında imzalanan kira sözleşmesi yalnızca iki tarafı bağlayan bir sözleşme olduğu için, site yönetimini bağlamıyor. Bu sebeple site yönetiminin öncelikli olarak kiracıya müracaat etmek gibi bir zorunluluğu bulunmadığı gibi, kiracısına karşı hiçbir hukuki talepte bulunmasına da gerek bulunmaz. Eğer imzaladığınız kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği şeklinde bir anlaşmaya vardıysanız, kiracınızın aidatları düzenli olarak ödeyip ödemediğini kontrol etme sorumluluğu da size ait olur. Yoksa site yönetimine kiracınızın ödemediği aidatlardan gecikme faizi ile beraber siz sorumlu olursunuz.

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön