05 / 05 / 2024

III. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

III. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

Nükleer endüstrisinde söz sahibi ülkelerden biri olan Kanada ile nükleer enerjiyi hükümet programına alan Türkiye arasında önemli bir anlaşmaya imza atıldı.

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi 8-9 Mart’ta!

Nükleer alanda faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların biraraya geleceği 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde sayılı günler kaldı!

Türkiye’deki nükleer santral yatırımları,yabancı yatırımcıların iştahını kabartmaya devam ediyor.Nükleer santral projelerinde yer almak isteyen yabancı yatırımcılar İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde buluşuyor.

'Akkuyu nükleer santral projesi iptal edilemez'

Enerji Bakanı Taner Yıldız, tartışma konusu olan Akkuyu nükleer santral anlaşmasının iptal edilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, “O artık uluslararası anlaşmayla yapılmış bir devlet politikasıdır” dedi.

Türkiye’nin nükleer enerji karnesi dökülüyor!

Hükümetin ‘devletin güvenliğini’ gerekçe gösterip mahkemeden bile gizlediği, Akkuyu nükleer santraline ilişkin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın(UAEA) hazırladığı raporu Hürriyet ele geçirdi. İşte raporda bulunan uyarılar...

Taner Yıldız Akkuyu Nükleer'in ÇED raporu hakkında açıklama yaptı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), Akkuyu nükleer santrali için hazırladığı raporun, bakanlık tarafından ÇED raporu ile ilgili mahkemeye verilmediği iddiaları üzerine Yıldız, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. " dedi.

Japonya'nın Sinop'a kuracağı nükleer santralin anlaşması kabul edildi!

Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşman bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi..

Japonlar Sinop'ta nükleer santral kuracak!

Japonya tarafından Sinop'ta Türkiye'nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşma bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Sinop Nükleer Santral yapımının uluslararası anlaşması kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma kabul edildi.

Cüneyd Zapsu: Nükleer enerjisiz bir Türkiye düşünemiyorum!

20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda konuşan Cüneyd Zapsu, nükleer enerjiyi desteklediğini ve nükleer enerjisiz bir Türkiye düşünemediğini ve başka bir alternatif de göremediğini söyledi.

Şule Ergün: Nükleer santraller yerli yatırımcıları bekliyor!

Uluslararası İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi Başkanı Doç. Dr. Şule Ergün, nükleer santral projelerinin inşa ve işletme süreçleri için yerli yatırımcıların harekete geçmesi gerektiğini belirterek nükleer santraller yerli yatırımcıları bekliyor dedi...

Abbas Arakcı: Nükleer anlaşmanın ilk etabı 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacak!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 kasım 'da Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın ilk etabının 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacağını söyledi..

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Akkuyu’da nükleer santral hazırlık çalışmaları bitmek üzere!

Rusya nükleer enerji ajansı Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko, Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralle ilgili hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Vladimir Putin’e nükleer santral inşaatları ile ilgili bilgi verdi...

III. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi Haberi

III. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi



Nükleer endüstrisinde söz sahibi ülkelerden biri olan Kanada ile nükleer enerjiyi hükümet programına alan Türkiye arasında önemli bir anlaşmaya imza atıldı. 


III. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi öncesinde yapılan anlaşmaya göre, Türkiye, Kanada ve diğer ülkelerde planlanan nükleer santral projelerindeki fırsatlar konusunda birlikte adım atılacak


Türkiye Nükleer Sanayi Derneği ile Kanada Nükleer Tedarikçiler Topluluğu, III. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi öncesinde sektör için önemli bir iş birliği anlaşmasına imza attı. Anlaşma kapsamında; Türkiye, Kanada ve gelişen Ortadoğu ve Afrika coğrafyası başta olmak üzere diğer ülkelerdeki nükleer santral projelerindeki fırsatlar gözetilecek ve üye firmaların birlikte hareket etmesi sağlanacak.


İnovatif nükleer iş fırsatları için Kanada ve Türkiye birlikte çalışacak


İki ülkenin nükleer endüstri dernekleri arasında imzalanan anlaşma özellikle Türkiye’de nükleer sanayi sektörünün gelişmesine aracılık edecek. Anlaşmaya göre;...