02 / 05 / 2024

İkamet tezkeresi harç oranları 2014

İkamet tezkeresi harç oranları 2014

Türkiye'de ikamet edecek olan yabancıların gittikleri şehrin İl Emniyet Müdürlüğü'nden ikamet tezkere belgesini almaları gerekiyor. Peki ikamet tezkeresi ne kadar? İşte ikamet tezkeresi harçları 2014...

İcra ve iflas harçları 2015!

İcra ve İflas harçları, her sene yeniden belirleniyor. 2015 yılında uygulanan Yargı Harçları listesine göre, icraya başvurma harcı 27,70 TL olarak belirleniyor. İşte diğer icra ve iflas harçları 2015..

Mahkeme harçları 2015!

Mahkemeye başvurma ve celse harçları her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2015 yılında Sulh mahkemelerine, Asliye mahkemelerine başvurulması halinde ne kadar harç ödeniyor? İşte mahkeme harçları 2015..

2015 iskan harçları!

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen ruhsat olarak biliniyor. İşte, 2015 iskan harçları!

Yapı kullanma izin belgesi harçları ne kadar?

İmar Kanunu gereğince yapı inşaatının tamamen bitmesi halinde yapının kullanılabilmesi için yapı izin belgesinin alınması zorunlu oluyor. İzin alma sürecin de birtakım harçlar ödeniyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi harçları ne kadar?

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

İnşaat çalışmaları biten yapılar için alınması gereken yapı kullanma izni, oturma izni olarak da ifade ediliyor. Yapı kullanma izni için bazı masraflar ödeniyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

KKTC, tapu devir harç ve stopajlarında sabit kura geçti!

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

2015 tapu harç masrafı ne kadar?

Gayrimenkul alım satım esnasında tarafların birtakım belgeleri ibraz ederek masraflarını ödemesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı ne kadar?

2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı, bazı durumlarda satıcı olan mülk sahibi alıcıyla anlaşma yaparak binde 40’lık oranı yalnız alıcıdan tahsil edilebiliyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Tapu harçlarında zamanaşımı süresi!

Tapu harcını eksik ödeyen kimseler belli bir süre içinde Maliye tarafından gönderilen "ceza" tebliği ile karşılaşabiliyor. Peki, tapu harçlarında zamanaşımı süresi var mı? Eksik tapu harcı cezası kaç sene içinde gelebilir?

Tapu alım satım harçları ne kadar?

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesine yapılıyor. Tapuda yapılan devir işlemleri için bazı belgelerin teslim edilerek alım satım harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu alım satım harçları ne kadar?

Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı!

Nevşehir’in modern şehir kimliğini kazanmasında en prestijli projelerden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı.

Ozan Gezer: Tapu harçları konut fiyatlarını yükseltecek!

Gayrimenkullerin satışında gerçek değerlerin esas alınmasıyla ilgili olarak çıkartılan yasa emlakçıları harekete geçirdi. Emlak Danışmanı Ozan Gezer tapu harçlarının yüksekliği nedeniyle tüketicilerin mağdur olacağını söyledi.

Kat mülkiyeti harçları 2015!

Kat mülkiyeti kanunu gereğince tamamlanmış ve iskan izinleri alınmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti almak ne kadar? İşte kat mülkiyeti harçları 2015..

İkamet tezkeresi harç oranları 2014 Haberi

İkamet tezkeresi harç oranları 2014

İkamet tezkeresi harçları 2014!

İkamet Tezkeresi, gidilen şehrin İl Emniyet Müdürlüğü'nden temin ediliyor. Bilindiği üzere ikamet tezkeresi; Yabancıların Türkiye'de yasal olarak ikamet edildiğini gösteren belge oluyor.


Bu belgeye sahip olan yabancıların, ikamet ettikleri yeri değiştirdiklerinde durumu 48 saat içinde çıktıkları ve gittikleri yerin polis ve jandarma karakoluna bildirmeleri gerekiyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi ikamet tezkeresi, ehrin İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınıyor. Ayrıca, ikamet tezkeresi için harç bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, ikamet tezkeresi harçları 2014 ne kadar?


Yabancılara verilecek ikamet tezkeresi harçları 2014:

1. İkamet tezkeresi (5035 sayılı Kanunun 37 nci maddesi ile değişen bent.Yürürlük:1/1/2004) 


1 aya kadar her gün için  (Bu tutar ilk ay için tezkere başına (22,60 TL)’den az, (115,10 TL)’den çok olamaz.) 12,10


1 aydan sonraki her ay için  76,50


İlk aydan sonraki aylara...