21 / 05 / 2024

İkamet tezkeresi kanun

İkamet tezkeresi kanun

Peki ikamet tezkeresi kaybolursa ne olur? İkamet tezkeresini kaybettim, ne yapmalıyım? Gibi sorularınızın yanıtı 5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu 'nda açıklanıyor...

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulmasına Dair Kanun!

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 26 Ağustos 2016 tarihinde 29813 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Torba Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi!

Torba Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanun tasarısında vergilendirme, kurumlar vergisiyle ilgili düzenelemelere ilişkin maddeler bulunuyor.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun tam metni!

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, 19 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kanunun tam metni..

Torba Kanun Tasarısı'nın 80 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, torba tasarı olarak bilinen "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı"nın maddelerinin görüşmeleri tamamlandı.

Torba Kanun Tasarısı'nın ilk 12 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, "torba kanun tasarısı"nın ilk 12 maddesi kabul edildi.Gayrimenkul sahiplerince yapılan ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamalar doğrudan gider olarak indirilebilecek.

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın tarafından TBMM'ye sunuldu..

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirler hakkında kanun hükmünde kararname!

KHK/670 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kamet İnşaat Elektrik Metal Orman Ürüneleri ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kamet İnşaat Elektrik Metal Orman Ürüneleri ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Necmettin Cihaner tarafından 10 bin TL sermaye ile 16 Ağustos'ta Maltepe'de kuruldu.

Bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı!

Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı meclise sunuldu..

TOKİ Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi mecliste!

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem tarafından meclise sunuldu..

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; kadastrosu veya tapulanması yapılmış yerlerin pafta zemin uyuşmazlıklarının çözümünde mevcut kadimden beri zilyetliğin zemininin esas alınması öngörülüyor..

Tezcan Karakuş Candan'dan İşgücü Kanun Tasarısı açıklaması!

Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'na meslek örgütlerinin tepkisi devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da tasarıya tepki gösterdi.

İşgücü Kanun Tasarısı Türk mimarları etkileyecek mi?

İşgücü Kanun Tasarısı ile yabancıların Türkiye'de çalışma koşulları sil baştan değiştiriliyor. Türkiye’de yapılacak projelerde çalışacak yabancı mimar ve mühendisler için, Mimar ve Mühendisler odaları devre dışı bırakılıyor.

İkamet tezkeresi kanun Haberi

İkamet tezkeresi kanun

İkamet tezkeresi kaybolursa ne olur?

5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu hükümlerine göre, Türkiye'de bir aydan fazla kalacak yabancılar bu müddet bitmeden ikamet tezkeresi almak için gerekli beyannameyi doldurmak üzere yetkili emniyet makamlarına bizzat veya bilvasıta müracaat etmekle ödevlidirler. 


Bu beyanname hiç bir harç ve resme tabi değildir. İş tutmak maksadiyle Türkiye'ye gelen yabancılar geldikleri tarihten itibaren bir ay zarfında ve her halde çalışmaya başlamazdan evvel ikamet tezkeresi almış bulunmalıdırlar. 



Peki ikamet tezkeresi kaybolursa ne olur? "İkamet tezkeresini kaybettim, ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. İkamet tezkerelerini kaybedenler in izlemeleri gereken yol, yine aynı kanunda açıklanıyor:


İkamet tezkerelerini kaybedenler 


Madde 11 – İkamet tezkerelerini kaybedenler derhal ilgili makama müracaatla yenisini almaya mecburdurlar. Bunlara kaybettikleri ikamet tezkerelerinin müddeti süresince muteber olmak üzere yeniden...