18 / 05 / 2024

ikametgah cezası taksitlendirme

ikametgah cezası taksitlendirme

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yere deniyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde bulunmayanları para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası ne kadar?

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah cezası 2015!

İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor. Bildirimde bulunmayan kimseler, ikametgah cezası ödemek zorunda oluyor. Peki, ikametgah cezası 2015 ne kadar?

Günlük kiralık ev cezası nedir?

11 Ekim 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler pansiyon statüsüne alınarak bu şekilde kiraya verilen evlere ruhsat şartı getirildi. Peki, ruhsatsız günlük kiralık ev cezası nedir?

Banka kredi erken ödeme cezası alır mı?

Bankalardan kredi kullanan tüketiciler vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebiliyor. Peki, banka kredi erken ödeme cezası alır mı?

Konut kredisi erken ödeme cezası yargıtay kararı!

Konut kredisi erken ödeme cezası yargıtay kararına göre, bankalar, miktarı 112 milyar lirayı aşan konut kredilerinin erken ödenmesi halinde, tüketiciden erken kapama ücreti talep edebiliyor...

Konut kredisi kapama cezası var mı yok mu?

Konut kredisi erken kapama işleminde, bankalar borcunu erken ödeyen tüketicilerden "erken kapama cezası" adı altında belirli miktarda ceza kesiyordu. Peki son yasal düzenlemelere göre, konut kredisi kapama cezası var mı yok mu?

İşyeri kirasını elden almanın cezası!

268 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği gereğince, mesken kiralamalarında ve işyeri kiralamalarında kira bedelinin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası nedir?

Damga vergisi beyanı vermeme cezası!

Damga vergisi borçlarının miktarını hesaplamak için mükellef veya vergi sorumluları tarafından, vergi kanunlarında belirtilen dönemlerde vergi dairelerine verilen çizelge damga vergisi beyannamesi deniyor. İşte, damga vergisi beyanı vermeme cezası!

İşyeri kirasının bankadan ödenmemesinin cezası!

Meskenlerde 500 TL ve üzeri kira geliri elde edenler ile işyeri kira geliri elde edenlerin, ödemelerini banka aracılığı ile alması gerekiyor. Peki, bankadan ödeme alınmazsa ne olur? İşyeri kirasının bankadan ödenmemesinin cezası nedir?

İskansız evde oturmanın cezası var mı?

Yapının ruhsatlı projesine veya bölgenin imar planına uygun olarak inşa edilmemesi ya da belirtilen süre içerisinde inşaatının tamamlanmaması halinde, yapıya iskan verilmiyor. Peki, iskansız evde oturmanın cezası var mı?

Vergi borçlarını taksitlendirme için son gün 1 Aralık!

Torba yasa milyonlarca kişiye borçlarını taksitlendirme ve faiz yükünden kurtulma imkanı sunuyor. Bazı borçlar da siliniyor. Vergi dairelerine borçlu olanların en son başvuru tarihi 1 Aralık 2014...

Aidat gecikme cezası!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliki, payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından sorumlu oluyor. Peki aidat gecikme cezası ne kadardır? Aidat gecikme cezası nasıl belirlenir?

İmar kirliliği idari para cezası!

Yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişilere idari yaptırımlar uygulanıyor. Peki, imar kirliliği idari para cezası ne kadar? İşte, imar kirliliği idari para cezası!

ikametgah cezası taksitlendirme Haberi

ikametgah cezası taksitlendirme

İkametgah cezası ne kadar?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yere deniyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası ne kadar?


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla;


a) Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.


b) Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul edilir.


c) Beyan...