03 / 05 / 2024

ikametgah değişikliği kaç günde yapılır

ikametgah değişikliği kaç günde yapılır

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kağıthane İlçesi, Yahya Kemal Mahallesi 6566 ada 49 ve 50 parseller ile 47 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ Niğde 2023 projesinde son dakika değişikliği! 285 yeni konutu kaçırmayın!

TOKİ Niğde 2023 projesinde son dakika değişikliği yaşandı. Tek bir ilçede inşa edilecek tam 285 yeni konutu kaçırmayın...

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği! Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği geldi...Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın...

Çiftçilere flaş haber! Buğday alım fiyatları değişti mi? Buğday fiyatları kaç lira? İşte 2 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren buğday ve arpa alım fiyatında değişikliğe gidildi. Peki buğday alım fiyatlarında son durum ne oldu? 2 Temmuz buğday alım fiyatı kaç lira? Buğday fiyatı bugün hangi borsada kaç lira? İşte 2 Temmuz 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Edirne Ticaret Borsası fiyat listesi..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 48 ilde personel alımı yapıyor! Elinizi çabuk tutun, başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvurusu dün başladı. Peki Bakanlık kaç personel alacak? Başvuru şartları ne, tercih ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Kağıthane Osmanpaşa Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kağıthane İlçesi, Merkez (Osmanpaşa) Mahallesi 9701 ada 1 Parsel Rezerv Yapı Alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kağıthane 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planı Değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi Yahya Kemal Mahallesi Riskli Alan, 6583 Ada 28 Parsel ve 6566 Ada 1 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Kağıthane 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıda!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi Arıcılar Mevkii Gecekondu Önleme Bölgesine İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Kağıthane Hamidiye Mahallesi imar planı değişikliği askıya çıktı!

Kağıthane İlçesi, Hamidiye Mahallesi, 6807 adadaki tescil dışı alanın bir kısmına ilişkin imar değişikliği askıya çıktı..

Kağıthane TEM Arıcılar Bağlantı yoluna ilişkin imar değişikliği askıda!

Kağıthane İlçesi, Merkez Mahallesi, TEM Arıcılar Bağlantı Kolu ve Arıcılar Yolu Rehabilite Uygulama Projesi'ne ilişkin imar değişikliği askıya çıktı..

Maçka Parkı'nda imar değişikliği memnun etmedi!

Dolmabahçe- Levazım-Baltalimanı- Ayazağa Tünelleri Projesi'nin imar planı değişti. Tünel'in çıkışı Maçka Parkı'ndan olmayacak. Yeni plan için tünelin iç kısmında güzergah değişikliği yapıldığını ve tünelin çıkış kısmında bir değişiklik yapılmadığını iddia edildi.

ikametgah değişikliği kaç günde yapılır Haberi

ikametgah değişikliği kaç günde yapılır

İkametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor.


İkametgah değişikliği, Nüfus Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Adres değişikliği sırasında istenen belgeler şu şekilde sıralanıyor:


a) Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.

b) Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul edilir.

c) Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda; adres beyanında bulunan kişiden...