10 / 05 / 2024

ikametgah değiştirmek için gerekli evraklar

ikametgah değiştirmek için gerekli evraklar

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl değiştirilir? Peki, ikametgah değiştirmek için gerekli belgeler nelerdir?

Kentsel dönüşümde vatandaş, müteahhit ve devlet işin içinde olmalı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşın da müteahhitin de işin içinde olması gerekiyor. Bakanlık olarak devlet olarak bizim de işin içinde olmamız gerekiyor." dedi...

Kentsel dönüşümde ikametgah değişikliğine dikkat!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgah değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor.

İkametgah değişikliğinde acele eden kira yardımı alamayabilir!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor. Kolçak, bu konuda kendilerine yapılan başvurular hakkında bilgi verdi.

Apartman yönetimini değiştirmek için ne yapılır?

Bir apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Apartman kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, apartman yönetimini değiştirmek için ne yapılır?

Türkiye'de kentsel dönüşüm depremden korunmak için yapılıyor!

Esenler'deki dönüşüm çalışmaları hakkında Faruk Aydın'dan bilgi alan Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi İdari Birim Yöneticileri Heyeti, kentsel dönüşümün Çin'de estetiği geliştirmek için Türkiye'de ise depremden korunmak için yapıldığını konuştular.

İkametgah değişikliği dilekçesi 2015!

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Değişiklik halinde bir dilekçe ile beyan veriliyor. İşte ikametgah değişikliği dilekçesi 2015...

İkametgah nereden değiştirilir?

İkametgah, insanların yaşadıkları bölge ve konut için kullanılıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Peki, taşınma durumunda ikametgah nereden değiştirilir?

İkametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah belgesi kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösteriyor. Taşınma durumunda bu değişikliğin de yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nereden yapılır? İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah değiştirmek için gerekli belgeler!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl değiştirilir? Peki, ikametgah değiştirmek için gerekli belgeler nelerdir?

Konya'da inşaat sektörünü geliştirmek için birlik olunmalı!

Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Ekrem Demirci ülke ekonomisine büyük katma değer kazandıran inşaat sektörünü daha da geliştirmek ve kurumsal bir yapıya kavuşturmak için birlik kurma ihtiyacı duyduklarını belirtti.

İkametgah değişikliği dilekçe örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren kimselerin, yeni adreslerini vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte ikametgah değişikliği dilekçe örneği...

Meteoroloji'den 4 il için yağış uyarısı!

Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde için sağanak uyarısı yapıldı. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgenin 16 Eylül Salı gününden itibaren yağışlı ve serin havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.

ikametgah değiştirmek için gerekli evraklar Haberi

ikametgah değiştirmek için gerekli evraklar

İkametgah değiştirmek için gerekli belgeler!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. 


İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor. Peki, ikametgah değiştirmek için gerekli belgeler nelerdir?


İkametgah değiştirmek için istenilen belgeler:

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla;


-Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.


-Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul edilir.


-Beyan...