05 / 05 / 2024

ikametgah muhtardan mı alınıyor

ikametgah muhtardan mı alınıyor

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Peki, ikametgah belgesi nereden ve nasıl alınır? İkametgah muhtardan alınır mı? İkametgah internetten alınır mı?

Yozgat'ta seçimi kazanan muhtardan kentsel dönüşüm müjdesi!

Şeyh Ahmet Efendi Mahallesi'ndeki muhtarlık seçimini kazanan Gülseven Sevimli Bulut, kentsel dönüşüm ile ilgili müjdeler verdi.

Kentsel dönüşümde devlet ne kadar kira yardımı yapıyor?

Vatandaşın devletten kentsel dönüşüm yasası kapsamında kira yardımı alabilmesi için binanın ” Riskli Yapı ” raporuna sahip olması ve en az 1 yıl boyunca ev sahibinin ya da kiracının ikametgah etmiş olması gerekir

Kentsel dönüşümde ikametgah değişikliğine dikkat!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgah değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor.

İkametgah değişikliğinde acele eden kira yardımı alamayabilir!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor. Kolçak, bu konuda kendilerine yapılan başvurular hakkında bilgi verdi.

İkametgahımı nasıl taşırım?

Kayıtlı mevcut ikametgah adresinden bir başka yere taşındığınızı ve kayıtlı adreste bir daha bulunmayacağınızı düşünelim. Bu durumda "İkametgahımı nasıl taşırım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah belgesi kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösteriyor. Taşınma durumunda bu değişikliğin de yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nereden yapılır? İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah muhtardan alınır mı?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Peki, ikametgah belgesi nereden ve nasıl alınır? İkametgah muhtardan alınır mı? İkametgah internetten alınır mı?

Veraset ve intikal vergisi mükellefleri!

Veraset tarikiyle vakı intikallerde ölen kimsenin, diğer suretle vukua gelen intikallerde tasarrufu yapan şahsın ikametgahının, hükmi şahıslarda merkezlerinin bulunduğu vergi dairesine ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi mükellefleri kimlerdir?

İnternetten ikametgah belgesi almak!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kimseden bir çok iş ve işlem yapılması için istenebiliyor. Peki, internetten ikametgah belgesi almak mümkün mü?

İkametgah internetten alınır mı?

Kişinin yasal adresinin gösterildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor. Birçok iş ve işlem için bu ikametgah belgesi kişilerden talep edilebiliyor. Peki, ikametgah internetten alınır mı?

İkametgah belgesi e-devletten alınır mı?

İkametgah belgesi, şu an hem muhtarlardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Peki, ikametgah belgesi e-devletten alınır mı? E- devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?

İkametgah e-devletten alınır mı?

İkametgah belgesi, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yeri gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Bu belge muhtar ve Nüfus Müdürlüklerinden alınabiliyor. Peki, ikametgah e-devletten alınır mı?

ikametgah muhtardan mı alınıyor Haberi

ikametgah muhtardan mı alınıyor

İkametgah muhtardan alınır mı?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Hukuki bir terim ikametgah, kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösterildiği belge olarak nitelendiriliyor.


Tüzel kişilerin ikametgahı, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yeri ifade ediyor. Yasa tarafından ikametgahın belirlenmesi ise örneğin kocanın ikametgahı aynı zamanda karının ve velayetleri altındaki çocukların, ikametgahının da olmasını ifade ediyor.


Peki, ikametgah nereden alınır? İkametgah muhtardan alınır mı?

İkametgah belgesi, hem muhtardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Ayrıca, ikametgah belgesi yalnız bağlı bulunulan ilçe Nüfüs Müdürlüğünden değil, tüm Türkiye'deki Nüfus Müdürlüklerinden ücret ödenmeden alınabiliyor.


İkametgah internetten alınır mı?

İkametgah belgesinin internetten alınması ile ilgili bir uygulama şuan bulunmuyor. Ancak, ikametgah belgesinin internet üzerinden e-devletten alınabilmesi için İçİşleri Bakanlığı birtakım çalışmalar yürütüyor.


Hazırlanan Nüfus Hizmetleri Kanunu ve...