30 / 04 / 2024

İkametgah internetten alınır mı?

İkametgah internetten alınır mı?

Kişinin yasal adresinin gösterildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor. Birçok iş ve işlem için bu ikametgah belgesi kişilerden talep edilebiliyor. Peki, ikametgah internetten alınır mı?



İkametgah internetten alınır mı?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yere deniyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. 


İkametgah belgesi ise, kişinin yasal adresinin gösterildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor. Birçok iş ve işlem için bu ikametgah belgesi kişilerden talep edilebiliyor. Peki ikametgah belgesi nereden alınır? İkametgah internetten alınır mı?


İkametgah belgesi ister muhtarlığa gidilerek ister Nüfus Müdürlüklerine gidilerek alınabiliyor. Ancak, ikametgah belgesinin internetten alınması ile ilgili bir uygulama şuan bulunmuyor.


Buna karşın, ikametgah belgesinin internet üzerinden e-devletten alınabilmesi için İçİşleri Bakanlığı birtakım çalışmalar yürütüyor.


Hazırlanan Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Diğer İlgili Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Taslağı gereğince, artık nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi alımı için muhtara gitmeye gerek kalmayacak. 


Bu iki belge e-devlet sistemi üzerinden internet ortamından alınabilecek.


İkametgah cezası ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön