21 / 05 / 2024

ikametgah nakli ceza

ikametgah nakli ceza

Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının olması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde bildirimde bulunmayanları ceza bekliyor. Peki ikametgah cezası ne kadar? İşte ikametgah cezası 2014..

Sev 1 Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Sev 1 Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli bugün Kadıköy'e gerçekleştirildi. 

Zofa Internatıonal İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Zofa Internatıonal İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Zofa Internatıonal İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakil işlemi Sarıyer'e yapıldı. 

Adr Atık Toplama Yönetimi Çevre Danışmanlık İnşaat Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Adr Atık Toplama Yönetimi Çevre Danışmanlık Nakliyat İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Adr Atık Toplama Yönetimi Çevre Danışmanlık İnşaat Şirketi'nin merkez nakli Kartal'a yapıldı. 

Gürültü yapan komşunuza bin 450 lira ceza kesilebilir!

Samsun'da vatandaşlara, "Şikayetiniz üzerine, gürültü yapan komşunuza bin 450 lira ceza kesilebilir. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?" diye soruldu. Vatandaşların büyük bölümü 'Gürültücü Komşu'ya cezayı destekledi..

Günlük kiralık evlere 2,3 milyon lira ceza!

Günübirlik kiralık evler denetlendi. Denetimlerde 543 ev sahibine 2 milyon 382 bin 254 lira idari ceza uygulandı...

Airbnb'den ev kiraya veren iki kişiye 45 bin 800 dolar ceza! 

Airbnb üzerinden dört daireyi kiraya veren iki Singapurlu, kanunlara aykırı kiralama yaptığı gerekçesiyle mahkeme tarafından 45 bin 800 dolar ceza verilmesine karar verildi. 

Maliye'den tapudaki oyuna 28.6 milyon ceza!

2017'de gerçek değerinden gösterilmeyen konut satışları için 155.6 milyon lira matrah farkı, 23.3 milyon lira da vergi farkı tespit edildi. Maliye Bakanlığı 28.6 milyon TL ceza kesti. 

Günlük kiralık evlere 12,4 milyon lira ceza!

Kamuoyunda "günübirlik kiralama" olarak bilinen kısa süreli konut kiralamaları kapsamında geçen yıl 10 bin 503 mükellef denetlendi, Maliyenin bu alana yönelik kestiği ceza tutarı ise 12,4 milyon TL oldu.

Günübirlik kiralık evlere 1.3 milyon lira ceza!

Günübirlik kiralık evlerde denetimler tam ga devam ediyor. Denetimler kapsamında günübirlik kiralık evlere 1 milyon 362 bin 317 lira ceza kesildi...

Günübirlik kiralanan evlere 2.1 milyon TL ceza!

Türkiye genelinde günübirlik kiralanan evlere yönelik denetlemelerde 81 ev kapatıldı. Denetlemelerde 547 ev sahibine 2 milyon 183 bin 618 lira ceza kesildi.

Marmaris'te günlük kiralık evlere 11 bin 885 TL ceza!

Günlük kiralık evlere yönelik denetimlerin yapıldığı Muğla Marmaris'te  bildirimde bulunmadığı gerekçesiyle bir kişiye 11 bin 885 lira ceza uygulandı.

Ruhsatsız satış yapana 138 bin lira ceza kesilecek!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “ceza hükümleri” başlıklı 77. maddesinde düzenlenen idâri para ceza miktarları yılbaşı itibarıyla değiştirildi.

Ceza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

ikametgah nakli ceza Haberi

ikametgah nakli ceza

İkametgah cezası 2014!

Oturulan, ikamet edilen yer anlamına gelen ikametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahı bulunabiliyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde bildirimde bulunmayanları ceza bekliyor. Peki ikametgah cezası ne kadar?


Tüzel kişilerin ikametgahı, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yeri ifade ediyor. Yasa tarafından ikametgahın belirlenmesi ise örneğin kocanın ikametgahı aynı zamanda karının ve velayetleri altındaki çocukların, ikametgahının da olmasını ifade ediyor.


İkametgah belgesi, hem muhtarlardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edebiliyor. Ayrıca, ikametgah belgesi yalnız bağlı bulunulan ilçe Nüfüs Müdürlüğünden değil, tüm Türkiye'deki Nüfus Müdürlüklerinden ücret ödenmeden alınabiliyor.


İkametgah cezası 2014 ne kadar?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, 2014 yılı...