02 / 05 / 2024

ikametgah nereden değiştirilir

ikametgah nereden değiştirilir

İkametgah, insanların yaşadıkları bölge ve konut için kullanılıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Peki, taşınma durumunda ikametgah nereden değiştirilir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yüksek maaşla personel alacak!  Elinizi çabuk tutun...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, nereden, nasıl yapılacak? İşte ayrıntılı bilgiler...

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Site yönetimi, tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgileniyor. Site yönetimi bir şirket tarafından gerçekleştirilebilir. Peki, site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Kentsel dönüşümde ikametgah değişikliğine dikkat!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgah değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor.

İkametgah değişikliğinde acele eden kira yardımı alamayabilir!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor. Kolçak, bu konuda kendilerine yapılan başvurular hakkında bilgi verdi.

Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik tarifesi değiştirilir mi? Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir? İşte elektrik tarifesi değişiklikleri..

Ev adresi değişikliği nasıl yapılır?

Bir kimsenin taşınması halinde, ilgili yerlere ev adresinin değiştiğinin bilgisini de vermek ile yükümlü oluyor. Peki, ev adresi değişikliği nasıl yapılır? Ev adresi değişikliği nereden yapılır?

İkametgah değişikliği dilekçesi 2015!

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Değişiklik halinde bir dilekçe ile beyan veriliyor. İşte ikametgah değişikliği dilekçesi 2015...

İkametgah nereden değiştirilir?

İkametgah, insanların yaşadıkları bölge ve konut için kullanılıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Peki, taşınma durumunda ikametgah nereden değiştirilir?

İkametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah belgesi kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösteriyor. Taşınma durumunda bu değişikliğin de yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nereden yapılır? İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah değiştirmek için gerekli belgeler!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl değiştirilir? Peki, ikametgah değiştirmek için gerekli belgeler nelerdir?

ikametgah nereden değiştirilir Haberi

ikametgah nereden değiştirilir

İkametgah nereden değiştirilir?

İkametgah, insanların yaşadıkları bölge ve konut için kullanılıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor.


Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişikliği durumlarında ilgili yerlere bildirimde bulunuluyor.


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 ve 51 inci maddeleri uyarınca, yerleşim yeri adres değişiklikleri yirmi iş günü içinde nüfus müdürlüklerine, adrese dayalı hizmet veren kurumlara (su idaresi gibi) ya da dış temsilciliklere bildirilir.


Yurt dışında yaşayan vatandaşların beyanı:

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince; Yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınır. Bildirim nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklerimize adres beyan formuyla yapılır.


Dış temsilciliklere verilen adres beyan formları Genel Müdürlüğe elektronik ortamda veya nüfus kaydının bulunduğu yerin nüfus müdürlüğüne form olarak gönderilir. 


Dış temsilciliğin bulunmadığı...