04 / 05 / 2024

İKÇÜnün bazı teknik bölümleri ilçede kurulacak

İKÇÜnün bazı teknik bölümleri ilçede kurulacak

Kemalpaşa'da yıllardır hayali kurulan üniversite için ilk somut adım atıldı. Kemalpaşa Belediyesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), üniversitenin bazı teknik bölümlerinin ilçede kurulması için protokol imzaladı.

İstanbullular dikkat! Yılbaşı tedbirleri nedeni ile bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da bugün Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'deki bazı yollar, yılbaşı tedbirleri nedeni ile trafiğe kapalı olacak. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbullular hemen buraya baksın! Yarın bazı vapur seferleri iptal oldu!

İstanbul Boğazı'nda her yıl düzenlenen "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı" etkinliği nedeniyle yarın bazı vapur seferleri iptal edilecek. 

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

İBB, Hezarfen Danışmanlık’ın teklifine itiraz etti!

Haydarpaşa ve Sirkeci Gar sahasındaki bazı alanları kiraya vermek için TCDD’nin açtığı ihaleye tartışmalar arasında katılan İBB, pazarlık aşamasında yarışacağı Hezarfen Danışmanlık’ın teklifine şartnameye uygun olmadığı için itiraz etti. 

Zonguldak'ta Doğal Afetler ve Taşkın Hasarları projesi için kamulaştırma!

“Doğal Afetler ve Taşkın Hasarları Projesi” Kapsamında 23. Bölge Doğal Afet ve Taşkın Hasarları Onarımı (Çomaklar Deresi) işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumu yapıldı!

İzmir Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Bölümü Restorasyon Yüksek Lisans Programında Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumunu yaptı.

İKÇÜ'nün bazı teknik bölümleri ilçede kurulacak!

Kemalpaşa'da yıllardır hayali kurulan üniversite için ilk somut adım atıldı. Kemalpaşa Belediyesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), üniversitenin bazı teknik bölümlerinin ilçede kurulması için protokol imzaladı.

3. Havalimanı'nda bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor!

Beş aylık siyasi belirsizlik sürecinde geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, kesintiye uğramadan sürüyor. Proje kapsamında kurulan onlarca şantiyede bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor.

Taşkın yapı zamanaşımı süresi!

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı zamanaşımı süresi nedir?

Taşkın yapı dava dilekçesi örneği!

Taşkın inşaat nedeniyle tapu tescil davası da açılabiliyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. Peki, taşkın yapı dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte taşkın yapı dava dilekçesi örneği..

Taşkın yapı davası nasıl açılır?

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı davası nasıl açılır?

Çerkezköy'de taşkın koruma inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası T aşkın Koruma İnşaatı'nın temel atma töreni geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Konya Doğanhisar Taşkın Koruma Tesisi tamamlandı!

Mustafa Uzun, Bölge Müdür Yardımcısı M. Muhittin Özyalvaç ve ilgili personel, geçici kabul aşamasına gelinen Doğanhisar İlyaslar Göleti ve Sulaması ile yapımı tamamlanan Doğanhisar İlçe Merkez 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

İKÇÜnün bazı teknik bölümleri ilçede kurulacak Haberi

İKÇÜnün bazı teknik bölümleri ilçede kurulacak

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ile protokolü imzalayan Başkan Arif Uğurlu, "İki yıl boyunca Rektör hocamızla, fakülteleri nasıl getirebileceğimizi görüştük. Bugün Kaymakamımızın, KOSBİ ve Bağyurdu OSB'lerinin ve diğer sanayi kuruluşlarımızın desteğini alarak mutabakata vardık" diye bilgi verdi.



Sabah...