04 / 05 / 2024

ikiçeşmelik cicipark

ikiçeşmelik cicipark

Kentinin tarihi, kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için bir çok projeyi yaşama geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi İpek Yolu’nu da içinde barındıran Cicipark’ı kente yeniden kazandırmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi.

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Kuşadası İkiçeşmelik'e yeni park!

Kuşadası Belediyesi, İkiçeşmelik Mahallesi'ne yeni bir park alanı kazandırmak için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

İzmir İkiçeşmelik'teki tarihi bina restore edilecek!

İkiçeşmelik'teki 100 yıllık binanın yeni sahibi olan Konak Belediyesi, hiç vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladı.

İzmir'deki tarihi iki çeşmeler restore edilecek!

Tarihi yapıları yeniden kente kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyan Konak Belediyesi, İzmir’in en önemli n biri olan İkiçeşmelik’e adını veren tarihi ‘iki çeşmeleri’ restore ederek hak ettiği değere kavuşturacak.

İzmir Eşrefpaşa caddesindeki çalışmalar için meksika modeli önerildi!

İkiçeşmelik yokuşu olarak bilinen tarihi Eşrefpaşa Caddesi'nde yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarının ardından manzara yine değişmedi. İzmir'e yakışmayan görüntüler için 'Meksika' modeli önerildi.

Emlak vergisi 2.taksit ödeme tarihleri 2015!

Tüm gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken vergiye emlak vergisi deniyor. İşte, emlak vergisi 2.taksit ödeme tarihleri 2015!

Emlak vergisi 2. taksiti ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi, tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Ödemelerin belediyeye yapıldığı emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2. taksiti ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi hesaplaması 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hesaplaması 2015 nasıl yapılır?

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek 2015?

Gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde veriliyor. İlk taksit ödemeleri Haziran ayında sona eren emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenecek 2015?

Konak'ta binaların dış cepheleri değişiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ’İkiçeşmelik Caddesi Cephe ve Kaldırım Düzenleme Projesi’ kapsamında binaların dış cephesinde bulunan klimaları ahşap kafesler içine aldı. Beğeni kazanan uygulamanın yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Agora Müze Evi restorasyonu için yeni ihale yapılacak!

İkiçeşmelik Caddesi'nde iki ayrı yapıdan oluşan tescilli binayı "Agora Müze Evi" olarak restore etmek için çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir, zorunlu aranın ardından Agora Müze Evi restorasyonu için İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden ihaleye çıktı.

Değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Değer artış vergisi, Gelir Vergisi Kanununa göre ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015 ne zaman?

Kira gelir vergisi son günü 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında her sene tespit edilen istisnadan yüksek gelir elde edenler vergilendiriliyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte kira gelir vergisi son günü 2015..

ikiçeşmelik cicipark Haberi

ikiçeşmelik cicipark


Kentinin tarihi, kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için bir çok projeyi yaşama geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi İpek Yolu’nu da içinde barındıran Cicipark’ı kente yeniden kazandırmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan ve şu anda kısmen pazaryeri, kısmen de park olarak kullanılan bölge, yeni düzenlemeyle aslına uygun hale dönüştürülecek. Alanın doğal ve tarihi dokusuna uygun olarak yaşama geçirilecek proje ile Cicipark ve çevresi, taşıdığı yüksek değere uygun, tarihsel verilere zarar verilmeden korunarak yeniden hayat bulacak. 


Eğimli bir arazide bulunan düzenleme alanı, en üst kottan en alt kota doğru üst park, cadde, orta bölüm, İpek Yolu ve alt park olarak projelendirildi. Çalışmalar çerçevesinde yeşil alanları korumak, artırmak ve seyir mekanları yaratmak için Eşrefpaşa Caddesi’nde uygun alanlara çim...