02 / 05 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi 2. taksiti ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi, tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Ödemelerin belediyeye yapıldığı emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2. taksiti ne zaman başlayacak?



Emlak vergisi 2. taksiti ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi;Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Ayrıca; bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar. 


Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,


c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi,

Takip eden bütçe yılından itibaren başlar.


Vergi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve emlak vergisi oranına göre hesaplanıyor. Ödemelerin belediyeye yapıldığı emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.


2015 yılı emlak vergisinin 1. taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti ne zaman başlayacak?


Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri, Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Buna göre, emlak vergisi 2. taksiti bir ay sonra 1 Kasım'da başlayacak.



Emlak vergisi beyannamesi için son 3 ay!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön