03 / 05 / 2024

ikinci Abdülhamidin türbesi

ikinci Abdülhamidin türbesi

2. Abdülhamid'in Türbesi hatırasına uygun şekilde korunuyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, II. Abdülhamid'in Türbesi'ni ziyaret etti. Türbenin hatırasına uygun şekilde korunduğunu ifade etti.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

İkinci el taşıt satışına yeni düzenleme getirildi. Haberi okumadan sakın araç almayın!

Ticaret Bakanlığınca ikinci el taşıt alım satımı için hazırlanan yeni yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre yetkili bayilerin, stoklarında bulunmasına rağmen taşıt satışından kaçınmaları, tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde fiyat talep etmeleri halinde yetki belgeleri iptal edilecek.

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi!

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Tokat Şeyh Meknun Türbesi millet kıraathanesine dönüştürüldü!

Tokat Belediyesi tarafından Şeyh Meknun Türbesi, millet kıraathanesine dönüştürüldü. Açıklama, belediyenin resmi sayfasından yapıldı.

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova’da yaşanan türbe tartışmasında, AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, kendinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce içinde Yaren Baba’nın da türbesi olduğunu alanı sattığını iddia etti. 

ikinci Abdülhamidin türbesi Haberi

ikinci Abdülhamidin türbesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, II. Abdülhamid'in Türbesi'nin hatırasına uygun şekilde korunduğunu ifade ederek, "Ziyaretçiler tarafından ziyaret ediliyor. Ama olumsuz faaliyetler türbe tarafında olmasa bile yolun geçtiği, yolun işlek olduğu tarafta oluyorsa bile bu konuda arkadaşlarımızın gereken uyarıları nezaketle yapmaları konusunu tekrar kendilerine hatırlattım" dedi. 


Çelik, Çemberlitaş'ta bulunan II. Abdülhamid'in Türbesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. 


Bakan Çelik, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında, buranın hatırasına uygun olmayan bazı faaliyetlerin gerçekleştiğine dair haberler çıktığını belirterek, bu konuda bilgi aldığını söyledi.


Türbe ve çevresine, hatırasına hürmet etme anlamında gereken hassasiyetin gösterildiğini ifade eden Çelik, buranın Esma Sultan'ın Bahçesi olarak da geçtiğini kaydetti.


Çelik, şöyle konuştu:


"Burası esasında daha çok Sultan II. Abdülhamid için ziyaret edilen bir yer ama onun dedesi Sultan II. Mahmud, Sultan...