28 / 04 / 2024

İkitelli-Ataköy metro hattı tünel kazısı

İkitelli-Ataköy metro hattı tünel kazısı

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

Ataköy-İkitelli metro hattının tüm istasyonları tamamlanma aşamasına geldi. Merakla beklenen metro hattı açılış için gün sayıyor...

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yıl içinde tamamlanacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı bu yıl içerisinde tamamlayacak.

Üçyol–Buca Metro Hattı 4 yıl sonra tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla hayata geçireceği Üçyol-Buca Metrosu için ikinci kredi sözleşmesine, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı imza töreninde metro hattına ilişkin detayları paylaştı.

Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi imar planı askıda!

Bakırköy - Bağcılar ilçeleri, İDO - Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti TBMM'de!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 2. etabı 2022'de açılacak!

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın ilk etabı geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Çalışmaları devam eden 2. etabın 2022 yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı açıldı!

12 istasyonun yer aldığı M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında bulunan Bahariye ve Masko istasyonları hizmete açıldı.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı bugün açılıyor!

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında yer alan Bahariye ve Masko istasyonları M9 Bahariye-Olimpiyat işletmesi olarak hizmete açılıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

İkitelli-Ataköy metro hattı tünel kazısı Haberi

İkitelli-Ataköy metro hattı tünel kazısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metro projelerini tamamlamak için kararlı adımlar atmayı sürdürüyor. Büyük insan hareketliliği nedeniyle trafik yoğunluğu yaşayan bölgede hizmete alınacak İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nın kazı çalışmalarında, son aşamaya gelindi. İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; toplam beş ilçeden geçen projenin iki tüneli, yarın saat 9:30’da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı törenle birleşecek.  Programa, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB bürokratları ile yüklenici firmaların yöneticileri katılacak. 

Yapımına 2016’da başlanmasına rağmen yavaş ilerleyen Ataköy-İkitelli Metro inşaatı, Temmuz 2019’da tekrar hızlandı ve tünel kazısında ilerleme gerçekleşti. İnşaatın başladığı günden Haziran 2019’a kadar üçte ikisi tamamlanan tünel kazısında, kalan kısım, bir yılda bitirildi. 

11 istasyondan oluşan İkitelli-Ataköy Metro Hattı; mevcut (M3) Başakşehir - Olimpiyat – Kirazlı Metro Hattı’nın İkitelli Sanayi İstasyonu’ndan başlayarak TEM...