28 / 04 / 2024

ikiz villalar için bekçi parası

ikiz villalar için bekçi parası

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bir okuru tarafından sorulan "Yazlık bir sitede ikiz villalardan ikisini aldım ve birleştirdim, iki bekçi parası mı ödeyeceğim" sorusunu yanıtladı...

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Bornova’daki kaçak 800 villa için harekete geçildi!

İzmir’de vatandaşların özellikle hafta sonu nefes alabilmek için gittiği Bornova’daki Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi yerlerde artan kaçak yapılanmanın engellenmesi için harekete geçildi. 2017'den sonra yapılan villaların yıkımına başlanırken, toplam 800’den fazla yapının yıkılacağı belirtildi. 

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Yılbaşı tatili için kiralık villalara talep arttı!

Yılbaşında toplu organizasyonunu engellemek için yasaklar yürürlüğe girse de eğlence düzenlemek isteyen vatandaşlar villa kiralayarak yasağı delmenin yolunu buldu. Taleplerin hızla arttığı bu villalar için günlük 600 TL'den başlayan ücret talep ediliyor. 

Burhaniye'de doğa katliamını gizlemek için villaları yeşile boyadılar!

Burhaniye’ye bağlı Pelitköy’de 14 sene önce yüzlerce zeytin ağacı kesilerek müstakil villaların olduğu bir site inşa edildi. Daha sonra tepkiler üzerine yapılan doğa katliamını gizlemek için villaları yeşile boyadılar

Tek-Art İnşaat Alaçatı'daki villaları için reklam verecek!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi Ve Yatırımlar A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Alaçatı villa satışı için reklam verilmesi hakkında açıklama yaptı.

Sibel Uyar'a Urla Villaları için suç duyurusu!

İzmir Barosu, Danıştay'ın yıkım kararını yerine getirmeyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ihale komisyonu üyeleri ve belediye yetkilileri için suç duyurusunda bulundu

Tat Towers'ın satışı için dava açıldı!

İstanbul’un en değerli arazilerinden birinde bulunan Tat Towers, miras kavgası nedeniyle 7 yıldır kullanılamıyor. Mirasçılardan Salih Ziya Titiz, diğer mirasçılara, ikiz kulelerdeki mevcut paydaşlığın satış yoluyla giderilmesi için dava açtı.

İzmir Urla'daki 8 bin 700 konut ve işyeri için yıkım kararı!

İzmir Urla’nın CHP’li Belediye Başkanı Sibel Uyar, hemşerileri tarafından suçlanıyor. Çünkü; ilçedeki 8. 700 konut ve işyeri için yıkım kararı alındı. Bunlar arasında ünlü Urla Villaları ile CHP’li kadın başkanın annesine ait işyerleri de var.

Urla Villaları için danıştaydan yıkım kararı!

İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli Köyü’nün Hacılar Koyu’nda, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar için Danıştay’dan yıkım kararı çıktı...

Abdül Batur'dan kaçak villalar için 'inşaat bitmedi' savunması!

Kaçak villaları yıkmadığı suçlamasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ilk duruşmada "inşaat daha bitmedi" diye kendini savundu.

İzmir Highlife Tower projesi için çalışmalar başladı!

Türkiye’nin en uzun ikiz kuleleri Folkart Towers’ı İzmir’de inşa eden Folkart Yapı, şimdi de 375 metre uzunluğundaki Highlife projesi için kolları sıvadı.

Urla villaları için yıkım kararı kaldırıldı!

Hacılar Koyu’ndaki villalar için imar yolunu açacak olan SİT değişikliğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.

ikiz villalar için bekçi parası Haberi

ikiz villalar için bekçi parası

İki misli ödersiniz 


Yazlık bir sitede ikiz villalardan ikisini aldım ve birleştirdim. İkisini birlikte kullanıyorum. Tek su ve elektrik sayacım var. Sitede bekçi parası toplanıyor. Ben tek bekçi parası mı ödeyeceğim iki bekçi parası mı? • K.K.


Sitenizde kat mülkiyetinin kurulduğunu sorunuzda ifade etmişsiniz. Dolayısı ile sizin bu yerde iki bağımsız bölümünüz var. Biliyorsunuz kat mülkiyeti mevzuatının uygulandığı binalarda birim, bağımsız bölümdür. Aidatlar ve ortak giderler bağımsız bölüm hesabı ile ödenir. Dolayısı ile sizin bu yerde iki bağımsız bölümünüz var. Şayet iki bağımsız bölümünüz bitişik yapıda yani ikiz dubleks olmasaydı da sitenin ayn ayn yerlerinde iki bağımsız bölüme sahip olsaydınız, aynı soruyu soracak mıydınız? Bana öyle geliyor ki sormayacaktınız. İki bağımsız bölüm için ayn ayn aidat ödeyecektiniz. Burada soru sormayı gerektiren...