24 / 07 / 2024

iklimlendirme sistemi

iklimlendirme sistemi

Bina içlerinde yapılan iklimlendirme nedir, iklimlendirme nasıl yapılır, merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bayraklı Verapol Plaza Ofisleri iletişim!

Verapol İnşaat imzasıyla yükselen Bayraklı Verapol Plaza Ofisleri içerisinde kapalı otopark, merkez uydu sistemi, iklimlendirme sistemi bulunuyor. Bayraklı Verapol Plaza Ofisleri iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor.

Bayraklı Verapol Plaza Ofisleri satış ofisi!

Bayraklı Verapol Plaza Ofisleri 82 metrekare, 88 metrekare ve 125 metrekare alanlardan oluşuyor. Projede iklimlendirme sistemi, kapalı otopark, merkez uydu sistemi bulunuyor. Bayraklı Verapol Plaza Ofisleri satış ofisi adresi haberimizde yer alıyor.

Neorion Hotel’in iklimlendirmesi Mitsubishi'ye emanet!

Adını Bizans dönemindeki Sirkeci Limanı’ndan alan Sirkeci Grup bünyesindeki Neorion Hotel’in iklimlendirme sistemi Mitsubishi Electric City Multi VRF Sistemleri’nin Heat Recovery (Isı Geri Kazanımlı) Serisi ile dizayn edildi.

İzmir Satış Ofisi projesi!

Iglo Architects tarafından hayata geçirilen İzmir Satış Ofisi projesi içerisinde konut, alışveriş, ofis ve marina fonksiyonları bulunuyor. Projede iklimlendirme sistemi bulunuyor. İzmir Satış Ofisi projesi İzmir Bayraklı' da yükseliyor.

Tünel kalıp sistemi nedir?

Düşük maliyetli ve hızlı yapılandırılması amacıyla çok tercih edilen tünel kalıp sistemi nedir? Tünel kalıp sistemi dezavantajları nelerdir? Tünel kalıp sistemi depreme dayanıklı mıdır? İşte Tünel kalıp sistemi özellikleri...

İklimlendirme sanayisinde ihracat, 1 milyar doları aştı!

Türkiye, ocak - mart döneminde iklimlendirme sektöründeki ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,3 artırarak, 1 milyar 86 milyon 170 bin dolara yükseltti.

Akça Beton maliyetlerini Twin Otomatik Gresleme Sistemi'yle düşürüyor!

Farklı üç sistemi makinalarda bir ay süreyle deneyen Akça Beton, ASCENDUM Makina distribütörlüğünde satışa sunulan Twin Otomatik Gresleme Sistemi’ni tercih etti.Akça Beton maliyetlerini Twin Otomatik Gresleme Sistemi'yle düşürüyor...

Zehnder, Almanya fabrikasında radyant iklimlendirme sistemlerini tanıttı!

İsviçreli iklimlendirme uzmanı Zehnder Group, Türkiye’ nin önemli mimarları ve de makine mühendislerinin olduğu bir grupla birlikte Almanya’ nın Lahr kentinde bulunan fabrikasını ziyaret etti.

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır?

Kira beyannamesini internet üzerinden vermek isteyen mükelleflerden bazıları sistemde sorun yaşayabiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır? Kira beyanname sistemi sorunları nelerdir?

Özel vergileme sistemi kapsamında yer alan inşaat ve onarma işleri!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde özel vergileme sistemi kapsamında yer alan inşaat ve onarma işlerini kaleme aldı. Yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinin taahhüde bağlı olarak yapılması olayında "kamu kuruluşu" ya da "özel şirket"

Baumit inovatif ısı yalıtım sistemi ile duvarlar nefes alıyor!

Isı yalıtımının uzman markası Baumit’in yenilikçi yapısını ortaya koyan open® Isı Yalıtım Sistemi, duvarların nefes almasını sağlayan yapısı sayesinde konut iklimini optimize ederek kış ve yaz aylarında konforlu mekanlar yaratıyor.

Eskişehir'de akıllı kavşak sistemi uygulamaya geçti!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıldır üzerinde çalıştığı 'Akıllı Kavşak Sistemi ve Trafik Kontrol Merkezi ile Trafik Akışının İyileştirilmesi' projesi hayata geçirildi. Şehir 17 kavşak altyapısı akıllı kavşak sistemine uygun hale getirildi...

İklimlendirme sanayi ihracatı arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye, ocak-şubatta iklimlendirme sektöründeki ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,8 artırdı...

iklimlendirme sistemi Haberi

iklimlendirme sistemi

İklimlendirme nedir?

İklimlendirme, bina içlerinde, havanın sıcaklığını, nemini, hareketini, saflığını ve basıncını düzenlemek üzere kurulan düzene deniyor. "İklimlendirme nedir?" sorusunun yanıtını verdikten sonra, iklimlendirme tesisatının amacından bahsedelim.


İklimlendirme tesisatının amacı, havaya her bakımdan, istenen belirli iklimsel nitelikleri kazandırmak ve bunu sürdürmektir.


İklimlendirme, dış sıcaklık, mevsim ve hava koşulları ne olursa olsun, havanın temizliği, nemi, sıcaklığı ve devinimi bakımından düzenli, yapay bir iklim yaratıyor; duygu ve sağlığa en uygun, kimi maddelerin üretilmesi ve korunması için en elverişli iklim koşullarını sağlıyor. Bu işlem genellikle, üflenen veya emilen havayı önce soğuk su ile yıkayıp sonra da ısıtarak ya da soğutarak yapılıyor.


Havanın niteliğini değiştirmede iklimlendirme görevleri aşağıdaki gibidir.


Yaz mevsiminde

Havayı soğutma

Nemi azaltma

Temizleme

Havalandırma

Havayı devretme


Kış mevsiminde

Havayı ısıtma

Nemlendirme

Temizleme

Havalandırma

Havayı devretme


İklimlendirme genellikle iki amaç için yapılıyor; İnsanlar için konfor iklimlendirmesi ya da...