15 / 05 / 2024

İktisap bedeli nerede yazar

İktisap bedeli nerede yazar

İktisap bedeli nedir? Mal ve hakların elden çıkarılmasında iktisap bedeli nasıl hesaplanır? İktisap bedeli nereden ve nasıl öğrenilir? İşte Gelir Vergisi Kanununda yer alan esaslar...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Ev fiyatlarının 106 bin 390 TL'den başladığı TOKİ Van Merkez projesinde peşinat bedeli 10 bin 639 liradan başlıyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Modern East AVM nerede, nasıl gidilir, yol tarifi!

Kapılarını bugün açan Modern East AVM 200 milyon Euro'luk yatırım bedeli ile inşa edildi. Peki Modern East AVM nerede, nasıl gidilir, yol tarifi...

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu Emekli kurası nerede?

Ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanan Emekli Kahramanmaraş Türkoğlu projede peşinat bedeli 13 bin 234 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu Emekli kurası nerede?

Bakırköy City Konutları nerede?

Bakırköy City Kartaltepe'de teslimlerin 2017 yılında yapılması öngörülüyor. Toplam yatırım bedeli 200 milyon TL olarak belirtilen proje 163 daire ve 33 dükkandan oluşuyor. Peki Bakırköy City Konutları nerede?

Bakırköy City Residence nerede?

Bakırköy City'de dairelerin alanları minimum 87 metrekare olarak tasarlandı. Proje bedeli 200 milyon TL olarak belirlenen proje 9 bin 933 metrekare arsa üzerinde yükseliyor. Peki Bakırköy City Residence nerede?

Kira zammı davası nerede açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kira bedeli koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenebiliyor. Peki, kira zammı davası nerede açılır? Kira zammı davası nasıl açılır?

Samsun Çay Mahallesi TOKİ kura çekilişi nerede?

Başvuru bedeli olarak 2 bin TL kabul edilen TOKİ Çay Mahallesi kura çekimi yarın gerçekleşecek. Projede aylık taksitler 592,94 TL'den başlıyor. Peki Samsun Çay Mahallesi TOKİ kura çekilişi nerede?

TOKİ Samsun Çay Mahallesi kura çekimi nerede?

Toplam 350 adet dairenin kurayla satışa sunulduğu TOKİ Samsun Çay Mahallesi Konutları kura başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirlendi. Peki TOKİ Samsun Çay Mahallesi kura çekimi nerede?

Türkiye'de en yüksek kira bedeli nerede?

Kapalıçarşı, metrekare başına 3 bin 500 dolara varan kira bedeli ile İstanbul'un ve Türkiye'nin en değerli yeri oldu. Kapalıçarşı'yı kira bedelinde İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve Beşiktaş-Çarşı takip etti.

Ispartakule Evleri Emlak Konut nerede?

Daire tiplerinin 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösterdiği projede başvuru bedeli olarak alt gelir gruba 1.000 TL olarak belirlendi. Peki Ispartakule Evleri Emlak Konut nerede?

Nef Inİstanbul Gala nerede?

Inİstanbul Gala'da daire fiyatları 320 bin TL'den başlıyor. Toplam yatırım bedeli 470 milyon dolar olarak belirlenen proje 80 dönümlük arsa üzerinde yükseliyor. Peki Nef Inİstanbul Gala nerede?

Sur Yapı Mirage Residence nerede?

Lansmana özel yüzde 10 indirim uygulanan Mirage Residence 17 katlı 3 blok halinde yükseliyor. Proje 300 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçiriliyor. Peki Sur Yapı Mirage Residence nerede?

Edirne Fırınlarsırtı TOKİ kura çekilişi nerede?

TOKİ Edirne Fırınlarsırtı Evleri başvuruları sona erdi. Başvuru bedeli olarak 1.000 TL ödenen projede alt gelir grubu konutlar için kura çekimi yarın gerçekleşecek. Peki Edirne Fırınlarsırtı TOKİ kura çekilişi nerede?

İktisap bedeli nerede yazar Haberi

İktisap bedeli nerede yazar

İktisap bedeli nedir?

İktisap bedeli hususu ile ilgili esaslar Gelir Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, menkul kıymetlerin elden çıkarılmasında, iktisap bedelinin tevsik edilememesi halinde Vergi Usul Kanununun 266 ncı maddesinde yazılı itibari değer iktisap bedeli olarak kabul ediliyor.


Dar mükelleflerin (kurumlar dahil), yabancı sermaye mevzuatına göre ilgili mercilerden izin almak suretiyle, Türkiye'ye bizzat getirdikleri nakdî veya aynî sermaye karşılığında iktisap ettikleri menkul kıymetler ile iştirak hisselerini elden çıkarmalarından doğan değer artışı kazançlarının hesabında, kur farkından doğan kazançlar dikkate alınmaz. 


Şu kadar ki, bu mükelleflerin Türkiye'de elde ettikleri kazançların, münhasıran bu menkul kıymet veya iştirak hisseleri dolayısıyla elde edilen menkul sermaye iratlarından ve bu kıymet veya hisselerin elden çıkarılmasından doğan değer artışı kazançlarından ibaret olması şarttır. 


Bu mükelleflerin, Türkiye'de menkul kıymet alım satımıyla...