08 / 05 / 2024

ilave revizyon imar planı

ilave revizyon imar planı

Afşin Hükümet Konağı konferans salonunda yapılan toplantıda konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi İmar ve Şehircilik dairesi başkanı Melike Özdemir Afşin için hazırlanan planlar hakkında detaylı konuşma yaptı.

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez'de 5 mahalledeki 3 bin 556 tapunun teslimi yapıldı. Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallelerine, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulaması ile tapuları verildi.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Elazığ Revizyon İmar Planı masaya yatırıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Revizyon İmar Planında yapılması planlanan değişiklik masaya yatırıldı.

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Antalya'nın Altınova ilçesinde bulunan ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planları onaylandı ve imar sorunu çözüldü.

Sinop'u doğru imar edemedik!

Sinop'ta doğru bir imar planı yapılamadığını söyleyen CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, ''4 köy ile ilgili olarak ilave bir imar planı yapıldı. Ancak burada çok ciddi sıkıntılar yapıldı. O bölgede maalesef doğru bir imar planı yapamadık'' diye konuştu.

Bingöl'ün ilave imar planları iptal edildi!

Bingöl Belediyesi, bir önceki meclis toplantısında onanan ilave imar planının iptal edildiğini açıkladı.

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı!

Bingöl Belediye Meclisi tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan ilave imar planı onaylandı. Kararla birlikte Bingöl-Diyarbakır çevre yolunun yaklaşık 150 metre altı ile Berti kavşağından Havaalanı kavşağına kadar olan alan imara açıldı.

Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Tadilatı askıya çıktı!

Sarıyer Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Sınır Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Halkalı Caddesi ve çevresi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Caddesi ve Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

ilave revizyon imar planı Haberi

ilave revizyon imar planı

Afşin revizyon imar planının tamamlandığını belirten Özdemir, Afşin için yaptığımız Nazım İmar planı revizyon imar planı yaklaşık 2 bin 500 hektarlık alanı kapsıyor. Şu anda büyükşehir meclisinde inceleniyor, inşallah başta Afşin için hepimiz için hayırlı olur dedi. 


Daha sonra büyükşehir plancıları tarafından katılımcılara 1/5000'lik plan haritası Adem Bülbül üzerinde revizyon imar planı, sosyo ekonomik planı yapısı, trafik yol konusu hakkında slayt sunumu ile bilgiler verildi. 


Detaylı anlatılan revizyon ek imar planı sunumunda Nazım İmar Planı ve esasları Afşin'in genel tanıtımı, tarihsel, çevre, gelişim, nüfus oranı arazi kullanımı mevcut yapılar ve adedi deprem konusu verilen yapı izinlerinde alınan kararla 1000m2 6 kat yapı olduğu konuları sunumlu olarak anlatıldı. Son bölümde ise katılımcılarla soru ve cevap bölümlerine yer verildi. Toplantıya mimar, mühendis, müteahhit...