05 / 05 / 2024

İlber Ortaylı Kuleli

İlber Ortaylı Kuleli

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı İlber Ortaylı bugünkü yazısında Heybeliada Bahriye Mektebi ve Kuleli’yi gündemine aldı. İşte Ortaylı'nın o yazısı...

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

Yılber Proje Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılber Proje Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Berke Yılmaz tarafından kuruldu.

İlber Ortaylı'dan asgari ücret tepkisi: İstanbul’da asgari ücret yasak olmalı!

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı bir sosyal medya kanalında ''İstanbul’da asgari ücret yasak olmalıdır” diyerek tepki gösterdi.

Kuleli Evleri La Marin nerede? Kuleli Evleri La Marin fiyat listesi!

Bomonti'de hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Yıldırım Yapı Grubu'nun yeni projesi Kuleli Evleri La Marin nerede? İşte Kuleli Evleri La Marin fiyat listesi...

Kuleli Evleri La Marin Projesi'yle Beylikdüzü'ne villa konforunda 48 yeni konut geliyor!

Kuleli Evleri La Marin Projesi'yle İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü'ne villa konforunda 48 yeni konut geliyor. Peki Kuleli Evleri La Marin Projesi'nde hangi konut tipleri yer alıyor? Kuleli Evleri La Marin Projesi'nde hangi sosyal alanlar bulunuyor? Projedeki konutların alanları kaç metrekare?

Ortaylı İnşaat Metal Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ortaylı İnşaat Metal Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde ÖZcan Özel tarafından kuruldu.

Kuleli Taahhüt İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuleli Taahhüt İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da Fatih Yıldırım, Muhammed Kılıç ve Salih Atalay ortaklığında kuruldu.

Kuleli Grup İnşaat Elektrik Temizlik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuleli Grup İnşaat Elektrik Temizlik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  400 bin TL sermaye bedeli ile Salih Hoşnalcı tarafından kuruldu.

Trabzon'da seyir kuleli park inşa edilecek!

Trabzon'da, Ortahisar Belediyesince inşa edilen proje kapsamında, yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine "Ekopark" tarzında, seyir kuleli, ahşap yürüyüş platformu ile kafe tarzında ünitelerin bulunacağı park hayata geçirilecek.

İlber Ortaylı'dan Ayasofya'nın açılmasına ilişkin uyarı!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayasofya’nın ibadete açılması tartışmalarına ilişkin, Ayasofya'nın politika aracı olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti...

İlber Ortaylı'dan 'Kanal İstanbul' yorumu!

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'ya göre; Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesi için Osmanlı’nın sefer-i hûmayun köprülerinden mutlaka bazılarının suyun altında kalması ve kanal için kazılması gerekiyor.

İlber Ortaylı’dan betonlaşma eleştirisi!

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı için şehre gelen tarihçi-yazar İlber Ortaylı, şehirdeki betonlaşmaya yönelik eleştiriler yaptı.

Atakule GYO Kuleli Caddesi No 5 değerleme raporu!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara İli, Çankaya İlçesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kuleli Caddesi NO:5, 5441 ada, 12 parsel için hazırlatılan yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

İlber Ortaylı Kuleli Haberi

İlber Ortaylı Kuleli

KULELİ Askeri Lisesi'nin binasını nasıl değerlendirmeli? Yeniden kullanılması düşünülüyorsa bir silah müzesi olabilir. Özellikle Çin, Japon, Rus porselenlerinin teşhiri için bir müze de doğrusu çok iş görecektir. Şart olan binayı devletin mülkünden çıkarmamak.


1859 EYLÜL’ünde İstanbul sarsıldı... Bildiğimiz kadarıyla, İstanbul’da bir ihtilal çıkarılacak gibiydi. Her yere dağıtılan elyazısı ‘flugblatt’lar (Almanların, matbaa kullanılmadan üretilen bu el ilanlarına verdiği isim) “padişahın gâvurlaştığını ve şeriata avdeti” haykırıyordu.


İşin başında üç şeyh vardı güya... Ama daha çok onların ikna ettiği paşalar ve askerler... İsyanın kalıbı yeniçeriliğin kaldırılmasından evvelki İstanbul ayaklanmalarını andırıyordu. Ulema ve asker işbirliği...

SULTAN ABDÜLMECİD İDAM CEZASINI UYGULAMADI


Ne var ki Osmanlı hanedanının en genç tahta geçenlerinden ama bir yandan da en uyanık padişahı baştaydı. Yakalananlar, bugünkü Kuleli Kışlası’na götürülüp hapsedildiler. Soruşturma üç hafta sürdü....