29 / 04 / 2024

İlber Ortaylı'dan asgari ücret tepkisi: İstanbul’da asgari ücret yasak olmalı!

İlber Ortaylı'dan asgari ücret tepkisi: İstanbul’da asgari ücret yasak olmalı!

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı bir sosyal medya kanalında ''İstanbul’da asgari ücret yasak olmalıdır” diyerek tepki gösterdi.



Ünlü tarihçi İlber Ortaylı katıldığı bir sosyal medya proğramında İstanbul'da geçinmenin zorluklarını anlararak ' “İstanbul’da asgari ücret yasak olmalıdır” ifadesini kullandı.

ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ!

Zaman zaman yaptığı siyasi ve politik açıklamalarla da tanıdığımız Prof. Dr. İlber Ortaylı bir sosyal medya kanalında söyledikleriyle dikkatleri üzerine çekti.

İlber Ortaylı dan asgari ücret tepkisi: İstanbul’da asgari ücret yasak olmalı!

İSTANBUL'DA ASGARİ ÜCRET YASAK OLMALI!

Son zamanlarda gelen zamlar büyük tepkileri de beraberinde getiriyor. Geçinmekte zorlanan aileler gelen zamlara isyan ederken geçim sıkıntısı artmaya başladı. İstanbul'da geçinmenin zorluklarına değinen İlber Ortaylı, “İstanbul’da asgari ücret yasak olmalıdır” sözleriyle başladığı konuşmasında  “Asgari ücret vererek geçinen merpen altı tesislerin de İstanbul’da bulunmaması gerekir.

Plastiğin ham maddesini alıyor kapak basıyor. Böyle yerler tabii asgari ücretli hatta daha daha düşük düşük ücretli işçi çalıştırıyor. Bu insanlara çok ehven geliyor. 'Efendim Sanayide işçi bulamayız’ diyor. Senin ki sanayici değil ki istismarhane” ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı dan asgari ücret tepkisi: İstanbul’da asgari ücret yasak olmalı!

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU? 2023 ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA?

Temmuz ayından itibaren asgari ücrete zam gelecek. Asgari ücret için gerçekleştirilen 3 toplantı sonucunda brüt ve net asgari ücret zammı 20 Haziran'da kesinleşti. 

7 milyona yakın çalışanı ve dolaylı yoldanda tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücret, Temmuz-Aralık 2023 dönemi için ara zamla birlikte 11 bin 402 Türk Lirası'na yükseltildi. Brüt asgari ücret ise 13 bin 415 lira olarak açıklandı. 

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Memura gelen zamaların ardından gözler, yeni asgari ücret zamlarına çevrildi. Milyonlarca kişi yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yapılacak zamla beraber asgari ücretin 17 bin lirayı aşacağı tahmininde bulundu. 

Erdursun, yüzde 38'lik bir artış olduğu varsayıldığında asgari ücretin 15 bin 750 lira olacağını söyleyerek, "Yüzde 50 civarında bir artış olursa, ben yüzde 50'liler civarında bir artış olacağını düşünüyorum. Çünkü 2024'ten itibaren asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklandı. Bu nedenle yüzde 50'liler civarında olur ve asgari ücret 17 bin Türk Lirasını geçer" dedi.
 

Asgari ücret zammında flaş gelişme: Yeni yılda 17 bin TL'yi aşacak! 

Uzman isim açıkladı: 2024'te asgari ücret bu kadar olacak! Ocak ayında asgari ücrete büyük zam geliyor

Geri Dön